Google+
Home » Politic » Primarul Boroș a pornit vendeta împotriva celor care nu l-au votat în funcția de mare șef la PNL Bârlad! Silviu Budescu, exclus din partid!

Primarul Boroș a pornit vendeta împotriva celor care nu l-au votat în funcția de mare șef la PNL Bârlad! Silviu Budescu, exclus din partid!

de Simona MIHĂILĂ

A început ”măcelărirea” liberalilor care nu au înțeles să-și arate respectul față de primarul Dumitru Boroș, primarul Bârladului și șeful PNL Bârlad, făcându-i plecăciuni și ridicându-i osanale. Unul dintre cei mai vechi liberali din Bârlad, Silviu Budescu, a fost exclus din partid, fără drept de apel, aseară, în cadrul unei ședințe a cărei ordine de zi nu anunța nimic din ceea ce avea să se întâmple.

Precizăm că miza excluderii lui Budescu este scaunul de consilier local pe care acesta urma să-l ocupe, conform listei votate de bârlădeni la alegerile locale din 2016. Locul devenise vacant după ce consilierul Iulian Bîca a plecat șef la Direcția Piețelor și după ce, Mihai Bozianu, următorul pe lista electorală a PNL Bârlad, a ales să lucreze la primărie.

Surse din interiorul PNL Bârlad ne-au dezvăluit că jocurile pentru eliminarea lui Budescu au început mai demult, după ce Boroș și cei apropiați lui au ”reconsiderat” lista de consilieri votată de bârlădeni și au decis că alături de cei 9 consilieri aflați în exercițiul funcțiunii i-ar sta mai bine Mioarei Popa, prietenă bună cu Carolina Boroș, soția primarului. Până la ea, mai sunt de trecut două ”hopuri” în afară de Silviu Budescu: Geanina Radu și Vasile Grigoriu. Se pare că aceștia din urmă s-au lăsat convinși destul de repede și cine știe cum să renunțe la dreptul lor de a fi consilieri locali. Singurul neclintit s-a dovedit a fi Budescu, cel care nu a acceptat compromisuri.

Fără a bănui cât de departe se va merge, aseară, acesta s-a prezentat la ședința Biroului Permanent al PNL Bârlad, după ce a fost invitat și informat prin SMS (!) că va fi pus în discuție demersul legal al partidului de desemnare a sa în funcția de consilier, conform voturilor cetățenilor de la alegerile din vara anului trecut.

La ședință a fost prezent și Nelu Tătaru, președintele organizației județene a PNL. Abia în momentul trecerii la vot (secret) Budescu a aflat că pe buletine era propusă excluderea sa, nicidecum validarea pentru funcția de consilier.

Contactat de reporterii Est News, Silviu Budescu ne-a declarat, vădit indignat de abuzul la care a fost supus de partidul pentru succesul căruia s-a dedicat enorm în campania de la locale: ”Am fost uluit. Recunosc, nu m-am așteptat la așa ceva. M-am gândit că, oricât se va dori eliminarea mea din partid, domnul Boroș, în calitate de avocat, nu se va coborî să încalce statutul partidului. Iată, însă, că a făcut-o”.

Budescu este sigur că excluderea sa are la bază faptul că s-a numărat printre cei care nu au fost prezenți la Conferința municipală a PNL Bârlad, atunci când Boroș a fost ales președinte de partid. Reamintim că evenimentul a avut loc în aprilie, la alegeri prezentându-se doar jumătate din numărul celor pe care Boroș îi aștepta la urne. Respectiv, 90 de oameni, adică în jur de 5% din numărul liberalilor care umpleau în anii din urmă sala mare a Casei de cultură în dorința de a-și vota liderul.

Lipsa de popularitate a lui Boroș în rândul propriilor colegi de partid, între care s-a întors doar pentru a candida (după ce inițial, demisionase din partid) nu este o simplă poveste, iar primarul nu uită.

”Faptul că nu am fost prezent la acele alegeri nu este un criteriu să fiu exclus. Mi s-a reproșat că nu am avut activitate în cadrul organizației, după alegeri. Nu înțeleg despre ce activitate ar fi vorba. Sunt un simplu membru, fără funcție de partid, fără responsabilități speciale, dar care își plătește cotizația la timp. Ce altceva pot face? Domnul Tătaru mi-a mai reproșat fidelitatea mea față de deputatul Daniel Olteanu. Iarăși, nu înțeleg! De ce este condamnabil să nu mă dezic de singurul parlamentar PNL din județul Vaslui? Daniel Olteanu nu este din alt partid. Este membru PNL. Un membru marcant! De ce este greșit că nu-i întorc spatele? Vreau să mi se explice, oficial acest lucru”, ne-a mai spus Silviu Budescu.

Liberalul este hotărât să conteste decizia conducerii PNL Bârlad: ”Fără doar și poate că voi contesta. Este inadmisibil ce s-a întâmplat. S-a încălcat flagrant Statutul partidului. Vremea comuniștilor a trecut! Războiul abia începe și nu-l voi abandona nicio clipă, sub nicio formă, pentru niciun motiv! Asta să fie clar!”.

Comments

comments

About Simona Vasile

4 comments

  1. Mai oameni buni, primarul nu isi mai doreste un nou mandat pentru el ci pentru Roxanica. Primarul are un vis mai maret, acela de a fi deputat in Parlamentul Romaniei. Insa dupa cum procedeaza la Primarie ( a dispus rezilierea tuturor contractelor pe care institutia le are cu diferite firme care asigura mentenanta sistemelor informatice, furnizarea de echipamente IT, asigurarea de asistenta juridica, furnizarea de rechizite, samd si incheierea unor contracte noi cu fira apropiate de primarul “Oradiei” (cum ii place sa se prezinte prietenul lui dom’ Mitica, Ilie Bolojan, care il duce cu presul pe primar ca il va pune pe lista de parlamentari ai PNL la viitoarele alegeri) s-ar putea sa nu ajunga pana la sfarsitul mandatului!

  2. PNL partid mafiot! Boros= zero !!!!! Împotriva populației orașului Barlad!!!!!!

  3. Toti o apa si-un pamant ! Domnule Profesor Mergi la psd

  4. Boros si Tataru si-au aratat adevarata fata. Intrebarea este, cine urmeaza? Cu aceasta idee, Boros va ramane aproape singur, cu 3-4 lingai pe care ii are la mana. Nici cei care fac parte din birou si au votat aceasta excludere nu au facut-o din propria convingere, dar…..asa le-a spus seful. Rusine, “partid liberal”. In urmatoarea campanie, Boros va merge singur prin oras. Mult insucces!

%d blogeri au apreciat: