Home / Sanatate / Reacția conducerii Spitalului de Urgență Vaslui, după ce medicul Anca Melinte a fost bătută de ruda unei paciente care a murit

Reacția conducerii Spitalului de Urgență Vaslui, după ce medicul Anca Melinte a fost bătută de ruda unei paciente care a murit

de Daniel MICU

Incidentul de alaltăieri, când doctorița Anca Melinte a fost pălmuită de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla într-un restaurant din oraș., i-a revoltat pe colegii acesteia, dar și conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Medicul agresat nu a dorit să comenteze cele întâmplate, însă colegii au luat atitudine și vor ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

Ana Rinder, managerul unității, a dezaprobat gestul tânărului și s-a declarat uluită de acest tip de comportament: “Am aflat cu stupoare ca doamna doctor de la ATI a fost agresata de apartinatorii unei paciente decedata in spital din octombrie. Inteleg durerea si revolta lor, dar sunt in dezacord si refuz aceste comportament asupra corpului medical, mai ales ca doamna nu a fost medicul curant al acestei paciente, a fost doar din corpul medical care a asigurat garzile la ATI. Indiferent de situatie, exista organe de cercetare penala care se ocupa de acest caz, e dosar deschis, se face o ancheta. Nu este normal sa incercam sa ne facem dreptate singuri! Sa le fie medicilor teama sa mearga pe strada sau sa intre in scara blocului?! Unde ajungem?! Sa nu uitam ca avem puțini medici si ca astfel se incidente i-ar putea pune pe fuga pe cei care-i avem! Am stat de vorba cu doamna doctor. Este socata de ce s-a intamplat, nu ii vine sa creada ca a fost pusă în asemenea situatie. E speriata, a depus plangere la Politie si incearca sa treaca peste acest eveniment neplacut”.

Doctorul Carmena Piseru, coordonatorul UPU Vaslui, s-a declarat la fel de revoltată: “Suntem un popor balcanic. Din pacate, nu stim sa ne controlam emotiile negative si ne descarcam pe cei despre care credem ca sunt vinovati de suferinta noastra! In medicina, de multe ori, decesul pacientilor se datoreaza chiar pacientilor sau rudelor, care nu ii aduc la timp la spital. Imi pare rau de ceea ce s-a intamplat. Nu trebuie sa ne lovim doctorii, si asa putini, pe motiv ca suntem copleșiți ca o boala s-a agravat sau ne-am pierdut un părinte, cum e in cazul de fata! Trebuie sa stiti ca si in spital suntem agresionati, jigniți, nu de un număr foarte mare de pacienți sau apartinatori, de suficiente persoane încât să fim afectați personal si profesional!”.

Agresorul medicului Anca Melinte este fiul unei femei care, în urmă cu o lună, s-a stins pe patul de spital, în ciuda eforturilor făcute de echipa medicală pentru a o salva. Femeia, în vârstă de 49 de ani, urmase o dietă de slăbit pe bază de bicarbonat, fusese operată pentru peritonita și, după două săptămâni sub tratament, starea ei părea să se îmbunătățească. Într-o noapte, în mod inexplicabil, a intrat în stop cardiorespirator. Moartea ei este acum anchetată de polițiști, care au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Se pare că familia ei nu poate trece peste tragedie și, fără să țină cont că medicul se afla într-un loc public și că în local mai erau persoane, a reacționat agresiv. Trebuie spus că medicul pălmuit este anestezist și nu a avut nicio legătură cu cazul femeii, decât că a făcut parte din echipa care a asigurat gărzile în perioada cât aceasta a stat internată. Pe numele tânărului a fost deschis dosar pentru lovire și alte violențe, în urma plângerii depusă la Poliția Municipiului Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătălie mare pentru finanțarea proiectele transfrontaliere dedicate lui Ștefan cel Mare

de Dănuț CIOBANU Unul din ...

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

Comisiile medicale au redus serios numărul pensionarilor de boală

Județul Vaslui mai are în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: