Home / Administratie / Joi, miting de amploare al angajaților Protecției Copilului, care nu și-au primit salariile pentru a două lună consecutiv

Joi, miting de amploare al angajaților Protecției Copilului, care nu și-au primit salariile pentru a două lună consecutiv

Sute de angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului vor organiza, la mijlocul acestei săptămâni, un miting de amploare în Piața Civică din Vaslui, disperați că nu și-au primit salariile pentru a doua lună consecutiv. Cei 2.500 de angajați ai instituției, de altfel cel mai mare angajator din județ, au ajuns la limita răbdării, după ce autoritățile județene și centrale, inclusiv primul-ministru, le-au tot promis în repetate rânduri că situația se va rezolva, ceea ce, în realitate, nu s-a întâmplat.

Protestele au rămas singura formă de a-și mai cere drepturile salariale pentru activitatea prestată în ultimele două luni pentru angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. După o manifestație pe 1 noiembrie a câtorva zeci de asistenți maternali și o grevă spontană desfășurată în urmă cu o săptămână la sediul administrativ al instituției, câteva sute de angajați, de această dată și din centre din teritoriu, vor participa la un miting de amploare în Piața Civică Vaslui. La protestul din 23 noiembrie și-au anunțat prezența inclusiv asistenți maternali care au copii în plasament.

Oamenii au ajuns la limita maximă a răbdării. Vineri am avut o întâlnire cu angajații din Huși, iar o parte din ei ne-a spus cu lacrimi în ochi, la propriu vorbind, că nu mai au bani nici de pâine, că băncile îi sună zi de zi și că au primit somații de la furnizorul de electricitate pentru întreruperea curentului pentru neplată. Și cum nu ar putea fi crezuți când este a deja a doua lună când nu și-au primit salariile. Nici de împrumutat nu-i mai ajută nimeni pentru că nu mai sunt credibili, când ei nu știu o dată când ar putea returna banii”, ne-a declarat liderul Sindicatului DGASPC Vaslui, Gică Crețu.

Până la acțiunea de protest de joi, pentru care sindicatul a obținut deja și autorizație de la Primăria Vaslui, este posibil să mai fie organizate și acțiuni spontane, după cum susține Gică Crețu: ”Disperarea în rândul angajaților este prea mare astfel încât nu este exclus să mai fie organizate și proteste spontane la locul de muncă. Oamenii încă își desfășoară activitatea cu conștiinciozitate, deși au primit doar promisiuni de la o zi la alta, de la o săptămână la cealaltă. Ultima a fost chiar a primului-ministru care, într-un cadrul oficial la care erau prezenți sute de oameni, a spus că situația de la DGASPC Vaslui se va rezolva și niciun salariu nu va rămâne neplătit. Deja au trecut două zile, vine week-end-ul și noi le punem copiilor pe masă tot promisiuni”.

Pentru plata salariilor pe cele două luni restante, DGASPC Vaslui are nevoie de peste 14 milioane de lei. Protecția Copilului Vaslui a rămas fără bani de salarii încă din august, plata lefurilor în septembrie făcându-se cu o întârziere de o săptămână, și atunci cu bani dați de la guvern. Din acea lună, cei 2.500 de angajați nu au mai văzut niciun leu pentru activitate desfășurată. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. haștag ei nu mai rezistă!

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: