Home / Justitie / Tâlhar periculos din Trestiana, prins de polițiști

Tâlhar periculos din Trestiana, prins de polițiști

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Trestiana, a fost reținut joi de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad, pentru tâlhărie. Acesta a i-a smuls unui bărbat de 42 de ani din Bârlad borseta, la începutul lunii octombrie.

Captura a fost consistentă: trei telefoane mobile, o tabletă și alte bunuri personale. A avut și un complice, un tânăr de 19 ani, care este încarcerat în Centrul de Reeducare Târgu Ocna de la începutul lunii noiembrie. Cei doi și-au asaltat victima când aceasta intra în scara blocului în care locuiește. Ambii tâlhari au fost prezentați organelor de instanță cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive .

Cum să evitați să deveniți victima tâlharilor

Pentru a vă feri de posibilii infractori, nu trebuie să neglijați nici un amănunt și să acordați atenție sporită unor reguli de comportament care vor contribui la sporirea vigilenței generale și la construirea „barierelor” împotriva infractorilor.

Polițiștii vă sfătuiesc să evitați pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate și purtarea bijuteriilor la vedere dacă sunteți nevoiți să vă deplasați după lăsarea întunericului.

Dacă aveți asupra dumneavoastră sume importante de bani sau alte valori, este bine să vă luați măsuri suplimentare și să fiți însoțiți de o persoană de încredere. Nu numărați banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră. Printre cetățeni pot fi și infractori cărora le oferiți singuri „pontul”. Când efectuați diverse plăți,  nu scoateți toți banii pe care-i aveți ci doar suma necesară. Banii se manevrează în interiorul poșetei sau a buzunarului.

Când vă aflați la ghișeul unei bănci pentru a ridica o sumă de bani, este bine să observați comportamentul persoanele din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situație și urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetățenilor, unde acționează.

Acordați atenție sporită supravegherii copiilor, cărora trebuie să evitați să le oferiți bunuri de valoare (telefoane mobile lănțișoare, sume mari de banii), toate acestea constituie o tentație pentru infractori.

Nu împrumutați telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute, care, sub pretextul apelării unor prieteni dispar cu telefoane cu tot.

Acordați atenție sporită locului unde păstrați telefonul mobil în zonele aglomerate, pe mijloacele de transport în comun, în incinta unităților de învățământ sau a cluburilor de internet.

Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, reacționați prompt și alertați persoanele din jur. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tânără descoperită de jandarmi cu 400 de euro falși la o casă de schimb valutar din Huși

O tânără de 24 de ani, din Stănilești, a ...

Incendiu puternic de vegetație în apropiere de Bârlad, pe o suprafață de peste 15.000 mp, afectând traficul rutier

Un incendiu puternic de vegetație a afectat traficul rutier ...

Șoferiță din Vaslui, rănită grav după ce a intrat într-o mașină pe care încerca să o depășească neregulamentar

O șoferiță de 30 de ani, din municipiul Vaslui, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: