Home / Administratie / Taxele și impozitele locale ale vasluienilor vor fi majorate cu 10-20% de la anul

Taxele și impozitele locale ale vasluienilor vor fi majorate cu 10-20% de la anul

Consiliul Local Vaslui a votat, joi, majorarea taxelor și impozitelor locale în municipiul Vaslui, cu procente cuprinse între 10 și 20%. Potrivit primarului Vasile Pavăl, decizia de majorare a fost luată și ca urmare a unor măsuri stipulate în noul Cod Fiscal.

“S-a făcut o analiză a veniturilor proprii și s-a ajuns la concluzia că trebuie să facem această creștere de taxe și impozite, ca urmare a modificării masei impozabile și a volumului acesteia. Trebuie asigurate sursele finanțării instituțiilor din subordine și plata contractelor pe angajamentele pe care le avem în derulare astfel încât acestea să fie finalizate. Totodată, să nu uităm că a crescut și costul utilităților, se va majora și salariul minim, iar toate acestea presupun cheltuieli suplimentare la buget pe care trebuie să le acoperim”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Conform deciziei majorității consilierilor locali, vasluienii vor plăti începând cu 1 ianuarie 2018 în medie cu 11% mai mult pentru clădirile rezindențiale, impozitele pe terenuri vor crește cu 10%, iar proprietarii de autoturisme vor plăti în medie cu 20% mai mult față de anul 2017. Primarul Vasluiului a precizat că  nivelurile impozitelor și taxelor locale nu au mai fost majorate, la inițiativa Consiliului Local, de peste 10 ani.

„Mai mult, pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor, începând cu data de 1 ianuarie 2016, au fost propuse și aprobate o serie de diminuări ale unor taxe și impozite locale. Dorința noastră ar fi fost să păstrăm taxele la același nivel, dar acest lucru nu este posibil. Oricum, eu le mulțumesc vasluienilor pentru că plătesc aceste taxe și impozite, rata de încasare depășind mereu 95%”, a mai spus Vasile Pavăl. (G.P)

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

SC CUP SA Bârlad, în toiul lucrărilor de montare a instalațiilor de iluminat pentru sărbători

Compania de Utilități Publice SA ...

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: