Home / Justitie / Dosare penale pentru mai mulți vasluieni, prinși băuți la volan

Dosare penale pentru mai mulți vasluieni, prinși băuți la volan

În urma activităților desfășurate de polițiștii rutieri la sfârșit de săptămână au fost identificate în trafic mai multe persoane care conduceau pe drumurile publice deși se aflau sub efectul aburilor alcoolului. Pe numele tuturor persoanelor identificate polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Florin N., de 34 de ani, a fost oprit de polițiști ai Biroului Rutier Vaslui pe strada strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a demonstrat din plin că inconștiența sa nu are limite întrucât după aproximativ o oră și jumătate a fost identificat din nou în trafic de polițiști, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N 24, în afara localității Muntenii de Jos. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și de această dată, bărbatul a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice.

Polițiștii rutieri l-au prins în off-side și pe Liviu P., de 51 de ani, care se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Lipovăț. Deoarece acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cristian B., de 42 de ani, le-a căzut și el “victimă” polițiștilor, care l-au oprit pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au mai identificat în trafic, pe raza localității Pușcași, un tânăr de 22 de ani, din comuna Pușcași. Acesta se deplasa cu autoturismul pe raza localității de domiciliu, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Testarea tânărului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au oprit și identificat în trafic, pe strada Șoseaua Bacăului din municipiul Vaslui, pe Marius S., de 27 de ani, din municipiul Vaslui. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe raza municipiului Vaslui, polițiștii l-au mai identificat în trafic pe Ionel B., de 48 de ani, din municipiul Vaslui. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta conducea un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pe numele tuturor sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul ori sustragerea conducătorului de a se supune prelevării de mostre biologice, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de perturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său. Polițiștii ne avertizează că de cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a șoferilor.

Legea pedepsește aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentrația de alcool în sânge depășește limita legală!

Astfel, este prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Însă nu neapărat aceste pedepse ar trebui să dea de gândit celor care încalcă regulile de circulație, cât mai ales riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării prevederilor legislației rutiere.

Grav este faptul că teribilismul și inconștiența acestora reprezintă un pericol grav, atât pentru ei, cât mai ales pentru alți participanți la trafic, nevinovați, care respectă regulile de circulație. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: