Google+
Home » Sanatate » Iată la ce falsuri grosolane din proiectul de management prezentat de Daniela Borș a închis ochii comisia de concurs, dându-i candidatei nota 9,04!

Iată la ce falsuri grosolane din proiectul de management prezentat de Daniela Borș a închis ochii comisia de concurs, dându-i candidatei nota 9,04!

de Simona MIHĂILĂ

Așa cum anticipam, cel mai rușinos proiect de management cu care s-a prezentat vreodată un candidat la funcția de manager al Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad a trecut cu brio. Daniela Borș, singura candidată pe post, se poate declara cât se poate de mândră de nota 9,04 pe care a obținut-o proiectul său. Nu e de ici-colo să ajungi în fruntea unui spital de urgență fără a ști ce ai de făcut pentru a-l salva de la închidere, iar singurul lucru cu care te legi la cap e să reduci mai puțin de 1% din totalul cheltuielilor! Rușinos, dar sănătos, căci leafa frumușică de manager rămâne intactă, oricât de incompetent ai fi și oricât de mult te-ai lăsa călcat în picioare de cei care se folosesc de tine!

E limpede că nici comisia de concurs nu a fost deranjată de lipsa de viziune a candidatei Daniela Borș. De la Adrian Bobeică, președintele acestei comisii și până la membri, printre care îl  și Corneliu Decuseară, cel care a demisionat de la conducerea spitalului în șuturile salariaților, toți au căzut în admirație în fața sublimului proiect prin care candidata Borș se angaja să salveze 0,98% din cheltuielile spitalului.

Nu a contat că Daniela Borș și-a exprimat foarte clar intenția de a încălca legislația care reglementează prestarea serviciilor de spălătorie și bucătărie, cele ce urmează a fi reinternalizate cu scopul de a economisi 1% din cheltuieli.

Nu a contat nici că proiectul de management este plin de informații falsificate, date necorelate unele cu alte, afirmații contradictorii, că până și simple calcule aritmetice sunt greșite. Iar logica economistei (!) Borș cum că diminuarea cheltuielilor duce la creșterea veniturilor este cireașa de pe tort.

Iată neregulile din proiectul de management al Danielei Borș la care comisia de concurs a închis ochii

Muți de admirație în fața acestei logici imbatabile, se pare că Bobeică &co au uitat care e misiunea lor.

Altfel nu se explică de ce au dat nota 9,04 unui proiect de management în care nu se pomenește nimic despre planul de conformare al spitalului, cel care reprezintă adevărata urgență a Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad. Nimic despre felul cum pot fi îmbunătățite serviciile medicale, despre cum pot fi aduși medici competenți la Bârlad, despre ce este de făcut pentru ca pacienții internați în spital să nu mai fie nevoiți să-și cumpere singuri medicamentele, mergând cu lista în mână la farmacia de lângă spital (acolo unde sunt trimiși de fiecare dată), despre ce este de făcut să nu mai fie nevoiți să stea la UPU câte o noapte întreagă. Să mai pomenim despre condițiile jalnice de spitalizare, despre clădirile insalubre, despre reducerea numărului de paturi?

Și dacă tot ați dat nota 9 unui candidat care nu are rezolvare măcar pentru o problemă din cele de importanță vitală pentru pacienți, ce scuză aveți pentru lipsa de interes cu care ați tratat chiar și jenantul proiect prezentat, stimabili membri ai comisiei?

Ce scuză aveți pentru că v-ați făcut că nu vedeți faptul că valoarea veniturilor spitalului apare într-un fel la pagina 9 a proiectului și în alt fel la pagina 10? Dar despre faptul că pe site-ul Primăriei Bârlad valoarea veniturilor nu este nici ca la pagina 9 și nici ca la pagina 10?

Despre cheltuieli, același lucru: într-un fel apar la pagina 10 și total diferite pe site-ul primăriei.

Situația este identică și în cazul ponderii cheltuielilor de personal din totalul sumelor decontate de CJAS: la pagina 9 din proiect este prezentata valoarea de 83,17% ; la pag. 10 rezultatul este 82,82%.

Care este realitatea, și de la care dintre acești indicatori s-a pornit analiza activității spitalului, domnule președinte Adrian Bobeică și domnule Decuseară? Poate dumneavoastră v-ați prins…

Cititorii noștri curioși, care vor să se convingă de aberațiile pentru care Daniela Borș a primit nota 9 la concursul de ocupare a funcției de manager al spitalului, pot studia proiectul său de management pe site-ul spitalului.

Calculele intenționat greșite și cifrele falsificate au o miză

Și dacă tot suntem la acest capitol poate ne mai explică doamna Borș și membrii comisiei de concurs care este motivul pentru care, la o simplă adunare matematică (cea a cheltuielilor realizate la data de 30 septembrie) rezultatul este de 86.330.410 lei, în condițiile în care cel corect este mult mai mic (75.736.371 lei). Rezultatul eronat a dus, evident, și la schimbarea procentajelor : de 84,17%, nicidecum 73,84%, cum ar fi corect.

Dar iată, că ”greșeala” nu e deloc întâmplătoare: analiza SWOT a fost facuta pornind de la premiza unor cheltuieli prea mari ale spitalului, in conditiile in care, în realitate, la trimestrul III acestea se incadreaza in prevederile bugetului.

Or, analiza SWOT si identificarea problemelor prioritare trebuia facuta pornind de la nerealizarea veniturilor previzionate pe primele trei trimestre. Nerealizarea veniturilor nu este prezentata in proiectul de management nici la punctele slabe, nici la amenintari si nici la identificarea problemelor critice.

Despre acest fals grosolan, ce părere aveți stimată comisie de concurs? V-ați bazat pe faptul că bârlădenii sunt proști? Că pot fi duși chiar toți de nas? Asta este corectitudinea pe care o vrea primarul Boroș la spitalul din Bârlad? Cu minciuni, falsuri în documente, acoperindu-vă neregulile unii altora și reducând doar 1% din cheltuielile spitalului (și asta doar de dragul salariilor intacte), vreți să-i salvați pe pacienții care vor respect?

Iar dovezile că dorința unora de a plăti polițe pe motiv că nu și-au primit șpăgile este mai mare decât interesul pacienților abia încep să curgă.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: