Google+
Home » Justitie » Bărbatul care pretinde că a fost bătut de polițiștii din Iana a fost amendat cu 200 lei. Acesta spune că nu este vinovat de nimic și că totul este o răzbunare

Bărbatul care pretinde că a fost bătut de polițiștii din Iana a fost amendat cu 200 lei. Acesta spune că nu este vinovat de nimic și că totul este o răzbunare

de Mihaela NICULESCU

Ciprian Bleoju, bărbatul din Hălărești, Iana, care a acuzat patru polițiști și un jandarm că l-au bătut și umilit fără nici o vină pe 5 noiembrie, susține că a devenit ținta răzbunării acestora.

Duminică seară, poștașul i-a adus la poartă un plic în care era un proces verbal în baza căruia omul fusese amendat de polițiști cu 200 lei.

M-am trezit că trebuie să plătesc o amendă pentru ceva ce nu am făcut. Mi se aduc acuzații grave și nu înțeleg de ce. În procesul verbal încheiat de Ionuț Vrabie, șeful Poliției din Iana, se menționează că pe 5 noiembrie, când cică mă aflam pe stradă sub influența băuturilor alcoolice aș fi refuzat să mă legitimez. În plus, aș fi adresat cuvinte urâte și injurii la adresa polițiștilor aflați în misiune și că am lezat demnitatea instituției. Culmea, cei care mi-au lezat mie demnitatea vor să pară victime acum”, a declarat pentru Est News Ciprian Bleoju.

Bărbatul nu recunoaște nimic din cele trecute în procesul verbal și consideră totul o înscenare pentru ca cei vinovați și instituția pe care o reprezintă să nu iasă cu imaginea șifonată.

Vor să iasă basma curată. Nu mi-a cerut nimeni niciun buletin, iar polițiștii nu s-au întâlnit cu mine pe stradă, ci au venit la poarta mea pe 5 noiembrie pentru a-mi lua calul și căruța, pe care le-aș fi furat de la soția mea. Polițiștii au venit la fața locului în urma unui apel făcut de soacra mea la 112, care mă acuza de furt. Supărați că i-am deranjat în weekend, polițiștii au început să mă lovească, dar eu nu am opus niciun fel de rezistența, nu am lovit pe nimeni și nici nu am fost pus să semnez vreun proces verbal pentru că nici nu fusese întocmit un asemenea proces verbal. Ei spun că au întocmit acest document pe 5 noiembrie, dar Poliția l-a trimis abia pe 16, iar pe 19 a ajuns la mine. Mi se pare că a trecut cam mult timp de când l-au scris. Repet, nu am fost solicitat să semnez niciun proces verbal și nici nu am văzut vreunul în mâna polițiștilor, nici acasă, nici la postul de Poliție”, a mai spus Ciprian Bleoju.

Pentru că se consideră nevinovat bărbatul din Hălărești a fost ieri la Judecătoria Bârlad pentru a contesta amenda primită.

Este dreptul fiecăruia să conteste amenda primită. În cazul de față bărbatul de față a fost sancționat conform articolului 2, punctele 1 și 31 din Legea 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a ordinii și liniștii publice. A fost aplicat minimum din cuantumul amenzii aferente prevăzute în cele 2 puncte ale articolului 2”, a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Chiar dacă este un om simplu, Ciprian Bleoju nu se va lăsa intimidat, spune el, de manevrele polițiștilor din comună și va continua să își caute dreptatea în instanță.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: