Home / Invatamant / Jocul, tema cercului pedagogic organizat ieri la Școala Gimnazială “N. N. Tonitza” din Bârlad

Jocul, tema cercului pedagogic organizat ieri la Școala Gimnazială “N. N. Tonitza” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Jocul – modalitate de exprimare a eului, de socializare, învățare, educare și dezvoltare”, a fost tema cercului pedagogic organizat ieri de grădinițele 4 și 20, aflate în subordinea Școlii Gimnaziale de Muzică și Arte „N. N. Tonitza” din Bârlad.

La sediul acestei școli cadre didactice din oraș și mediul rural au fost întâmpinate de prichindei printr-un program artistic dedicat toamnei, după care a fost prezentată o activitate demonstrativă și un referat cu tema cercului.

Jocul este pentru noi, educatorii, rațiunea noastră de a fi. Fără joc nu ar exista copilărie. Nu există copil căruia să nu îi placă jocul. Iar misiunea noastră este să îi facem pe preșcolari să vibreze atunci când îi antrenăm în joc. Doar așa jocul își atinge scopul. Prin joc copiii învață lucruri serioase, este un proces interdisciplinar care încurajează toate tipurile de inteligență: lingvistică, muzicală, spațială, socială. Este o modalitate de dezvoltare, așadar, a competențelor sociale, a inteligenței, a limbajului și creativității, oferă oportunități pentru copii cu nevoi speciale, favorizând incluziunea socială. Jocul trebuie să fie prezent în viața noastră de la vârste fragede până la bătrânețe, să ne însoțească mereu, pentru a ne menține sufletul de copii”, ne-a declarat Nuța Obreja, profesor în învățământul preșcolar la Grădinița nr. 4 din Bârlad, cea care a susținut referatul.

Activitatea cercului pedagogic a inclus și dezbateri pe tema propusă, dar și diseminări ale unor proiecte educaționale: „Copilăria nu trebuie să doară”, „Micii ecologiști” și „Lumea minunată a copilăriei”, precum și prezentarea unor exemple de bună practică. În condițiile în care gadgeturile au reușit să acapareze tot mai mult interesul copiilor, orele de grădiniță reprezintă, în realitatea zilelor noastre, modalitatea cea mai utilă de petrecere a timpului liber, în care jocul în afara tabletei și a calculatorului are o contribuție extrem de valoroasă în dezvoltarea lor pe plan intelectual, estetic și fizic.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la Biblioteca ...

„Fotograful creativ”, concurs interjudețean găzduit de Școala „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad

Ziua Artei Fotografice din România, sărbătorită ...

Arthur, roboțelul codrenist care s-a remarcat la „BRD First Tech Challenge România”

de Mihaela NICULESCU   Evoluție remarcabilă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: