Home / Social / Mai multe mame ale copiilor de la “Star of Hope” Bârlad au înființat un atelier de creație pentru a ajuta micuții cu autism, sindrom DOWN și ADHD

Mai multe mame ale copiilor de la “Star of Hope” Bârlad au înființat un atelier de creație pentru a ajuta micuții cu autism, sindrom DOWN și ADHD

de Mihaela NICULESCU

Pentru că statul le sprijină destul de superficial, iar comunitatea și sponsorii mai deloc, câteva mame ale copiilor cu sindrom Down cu autism și ADHD de la Fundația “Star of Hope” Bârlad încearcă să se descurce prin eforturi proprii.

Am înființat o asociație, Asociația «Micii meseriași» Bârlad, care este de fapt un atelier de lucru manual ce își propune în primul rând să ajute tinerii de peste 18 ani să socializeze, dar să se și integreze mai ușor în câmpul muncii. Alături de Georgiana Verga și Paraschiva Hobicu, cât și de reprezentanta asociației mamă în Bârlad, Petronela Panainte, lucrăm cu copiii din fundație în atelierul de lucru manual, creând obiecte adecvate sezonului, pe care apoi le comercializăm cu prilejul expozițiilor și târgurilor la care participăm. Încercăm să obținem astfel fonduri, bani pe care apoi îi investim în cumpărarea de materiale pentru atelier și dacă mai rămân îi direcționăm pentru desfășurarea diferitelor activități ale fundației. Pe 3 decembrie, de exemplu, este Ziua Copilului cu Dizabilități, așa că va trebui să pregătim copiilor cadouri. Vine apoi Moș Nicolae, dar și Crăciunul. Avem așadar evenimente cărora trebuie să le facem față pentru că sponsorii sunt extrem de puțini”, ne-a declarat Loredana Desagă, una dintre mămicile implicate în acest proiect.

Asociația, care a împlinit deja un an, are și o pagină de Facebook, prin intermediul căreia încearcă să promoveze activitatea ei, dar și obiectele create în atelier. În cadrul Fundației “Star of Hope” 30 de copii beneficiază de terapii de recuperare, iar pe lista de așteptare sunt înscriși deja alți 20 de copii cu autism, sindrom Down sau ADHD. În prag de iarnă, mămicile speră ca omuleții de zăpadă, ghetuțele lui Moș Nicolae, căciulițele și fularele cu ochi și nas, să fie cumpărate în număr cât mai mare de cei care vor să vină în sprijinul acestei categorii defavorizate de copii, care la urma urmei aparțin comunității.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: