Home / Administratie / Ziua și promisiunile pentru angajații de la DGASPC Vaslui

Ziua și promisiunile pentru angajații de la DGASPC Vaslui

Angajații Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui care au ieșit, ieri, la un protest spontan în curtea instituției, au primit noi promisiuni, de această dată, de la șefii județului, că își vor salariile restante pe lunile septembrie și octombrie. Președintele Consiliului Județean și Prefectul de Vaslui le-au garantat manifestanților că banii le vor intra în conturi în această săptămână, după ce vicepremierul Marcel Ciolacu ar fi dat asigurări că sumele necesare achitării lefurilor vor fi aprobate în ședința de guvern din această săptămână. În ciuda noilor promisiuni făcute, angajații DGASPC Vaslui au spus că-și vor continua protestele, spontane și organizate, până când își vor vedea banii în conturi.

Manifestația celor aproximativ o sută de angajați ai DGASPC Vaslui s-a încheiat, marți după-amiază, odată cu apariția șefilor județului la mitingul spontan, care au făcut noi promisiuni către salariații instituției că problema lefurilor restante se va rezolva în această săptămână. În acest sens, atât președintele Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu cât și prefectul Eduard Popica le-a dat asigurări manifestanților că sumele necesare achitării salariilor, inclusiv cele până la sfârșitul anului, vor fi aprobate în ședința de guvern de miercuri, 22 noiembrie.

Am primit confirmarea telefonic de la viceprim-ministrul Marcel Ciolacu că proiectul de hotărâre va fi înscris pe ordinea de zi a ședinței de guvern astfel încât se vor aloca banii necesari plății salariilor. Așteptăm până mâine (n.red.-miercuri) când are loc ședința de guvern”, a declarat protestatarilor, marți, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Dacă președintele CJ a fost mai rezervat în privința certitudinii plății salariilor către cei 2.500 de angajați ai DGASPC Vaslui, prefectul a dat garanții protestatarilor că proiectul de hotărâre de guvern va fi dezbătut în ședința săptămânală. ”Pot să vă garantez că acest proiect cu sumele necesare plății salariilor va fi pe ordinea de zi. Vă rog să verificați site-ul Guvernului României, să vedeți că este o ordine de zi asumată”, le-a spus salariaților DGASPC Vaslui prefectul Eduard Popica.

În ciuda garanțiilor date de către șefii de la județ, angajații de la DGASPC Vaslui care au ieșit, marți, la protest au spus că nu vor renunța la manifestații până când nu-și vor vedea salariile în conturi. Astfel, nu este exclus să iasă din nou protest chiar astăzi, când are loc ședința de guvern. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

One comment

  1. http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern. Prefectul minte cu nerusinare. Pacat de el, ca e tanar si, mai ales, ca a fost coleg cu angajatii DGASPC care protestau!

x

Check Also

Investiții ample la Gârceni

Se asfaltează străzile, se modernizează ...

Eveniment dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Județean Vaslui

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” ...

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: