Google+
Home » Administratie » O clinică din municipiul Vaslui dorește să redeschidă spitalul din Negrești

O clinică din municipiul Vaslui dorește să redeschidă spitalul din Negrești

O clinică din municipiul Vaslui dorește să preia Spitalul Orășenesc Negrești, închis în anul 2011, reprezentanții unității având în acest sens o întâlnire cu membrii Consiliului Local, a anunțat ieri primarul localității, Vasile Voicu.

“Am considerat oportună o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Local pentru ca totul să fie transparent, mai ales că, în trecut, atunci când o altă firmă a vrut să concesioneze spitalul, consilierii PNL nu au fost de acord cu acest lucru. Eu cred că este important să lăsăm la o parte chestiunile politice și să acționăm în beneficiul locuitorilor acestui oraș, care acum sunt nevoiți să meargă zeci de kilometri pentru a beneficia de îngrijire medicală”, a declarat primarul orașului Negrești, Vasile Voicu.

Spitalul Orășenesc Negrești, care a avut arondați peste 10.000 de pacienți, a fost închis în anul 2011, odată cu alte unități sanitare din țară, cu toate că fusese modernizat și dotat cu aparatură medicală performantă. Între timp, clădirea și interioarele s-au deteriorate, iar o parte din aparatură și instrumentar a ajuns neutilizabilă.

Autoritățile locale au anunțat în repetate rânduri că nu dispun de fonduri pentru a redeschide și susține spitalul și au încercat, fără rezultat, mai multe variante de redeschidere a unității medicale, inclusiv o colaborare cu Biserica Ortodoxă Română. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: