Home / Social / Elevi bârlădeni au strâns și donat legume, fructe, haine copiilor din instituțiile sociale

Elevi bârlădeni au strâns și donat legume, fructe, haine copiilor din instituțiile sociale

de Mihaela NICULESCU

Elevii a trei școli bârlădene au ținut să participe în perioada 20-24 noiembrie la campania națională socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Joia trecută, voluntarii Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), elevi ai școlilor ,,Episcop Iacov Antonovici”, ,,Iorgu Radu”și ,,Stroe S. Belloescu” au donat legume, fructe dulciuri, hăinuțe și jucării copiilor din Complexul de Servicii Comunitare Nr 1 și Complexul de Servicii Comunitare Nr. 2 – Centrul de zi Bârlad din cadrul D.G.A.S.P.C.- Vaslui.

Scopul acestei campanii este de a sensibiliza elevii și profesorii din unitățile de învățământ cu privire la situația dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente.

Campania “Săptămâna legumelor și fructelor donate” constă în strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari implicați în programul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) și donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituții sociale. Activitatea face parte din planificarea activităților proiectului SNAC “Nouă ne pasă!”, a cărei coordonatori sunt prof. Oana-Gabriela Perju, prof. Oana Filimon, prof. Balan Mariana, prof. Bradu Georgel, prof. Mărcuță Daniela, prof. Onuț Ion, prof. înv. primar Anea Daniela și prof. Popa Maria-Mihaela, prof Frumuz Valeriu, coordonator județean prof. Daniela Laic. Scopul proiectului SNAC <<Nouă ne pasă!>> este de a forma copiii și adolescenții din cele trei școli și din alte instituții partenere, în spiritul implicării voluntare și soluționării unor probleme sociale, culturale și educaționale identificate în comunitatea în care trăiesc.

Obiectivele prioritare ale proiectului „Nouă ne pasă!” sunt de fapt încurajarea voluntariatului, cultivarea spiritului de echipă, responsabilizarea și implicarea activă a elevilor în identificarea unor nevoi sociale și alcătuirea unui club al voluntarilor SNAC, care să continue activitatea pe termen lung.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: