Google+
Home » Invatamant » Expoziție de artă plastică dedicată Zilei Naționale, la Cercul Militar Bârlad

Expoziție de artă plastică dedicată Zilei Naționale, la Cercul Militar Bârlad

de Mihaela NICULESCU

În preajma zilei de 1 Decembrie, Școala Gimnazială „Iorgu Radu” organizează o nouă activitate în cadrul amplului proiect, început în urmă cu câteva săptămâni și intitulat „România la întâlnirea cu Centenarul. Bârladul în Primul Război Mondial”, prin care această școală își propune marcarea Centenarului Primului Război Mondial și a Marii Uniri dar și sărbătorirea Zilei Naționale.

Marți, 28 noiembrie, la ora 17.00 va avea loc la Cercul Militar Bârlad vernisarea expoziției de creații plastice a elevilor intitulată ,,România la întâlnirea cu Centenarul”, prima ediție. Vor expune elevii de la școlile bârlădene partenere în proiect și nu numai, un mare număr de lucrări aparținând elevilor Liceului Pedagogic “Ioan Popescu” Bârlad și Școlii de Arte “N. N. Tonitza”.

Expoziția va fi prezentată de profesorii Ghiță Cristian și Marcel Proca, acesta din urmă încadrând manifestarea în contextul istoric. Pe parcursul activității se vor acorda diplome de participare elevilor expozanți, profesorilor îndrumători și instituțiilor care s-au implicat în derularea de până acum a proiectului. Manifestarea se va încheia printr-un moment artistic la care își vor aduce contribuția elevi ai Școlii Gimnaziale “Iorgu Radu” Bârlad și grupul folk coordonat de profesorul Constantin Corneliu Pleșu cu elevi de la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” și Școala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici”.

Dorim o participare cât mai largă din rândul comunității educaționale, unul din obiectivele proiectului fiind formarea la cât mai mulți elevi a capacității de reprezentare științifică și creativă a proceselor istorice și în special cele legate de semnificația și simbolistica Centenarului. De asemenea ne propunem o creștere a nivelului de cultură istorică a elevilor, a capacității lor de investigare, documentare, de interpretare critică a mărturiilor de epocă, astfel încât ei să fie capabili să perceapă realitățile trecutului și să le transpună în formă științifică/literară/artistică/I.T. Ca o continuare firească, a demersului nostru de celebrare a Centenarului, următoarele ediții ale acestui ciclu expozițional ,,România la întâlnirea cu Centenarul” vor avea loc pe 17 mai (Ziua eroilor) și 28 noiembrie 2018 în aceeași locație. În măsura în care activitățile noastre vor avea efectul scontat ne propunem tradiționalizarea acestor manifestări”, ne-a declarat profesorul Marcel Proca, vicepreședinte al Societății de Științe Istorice Filiala Bârlad.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: