Home / Sanatate / Spitalul „Elena Beldiman” face economie la reactivi și trimite pacienții la laboratoarele private

Spitalul „Elena Beldiman” face economie la reactivi și trimite pacienții la laboratoarele private

de Simona MIHĂILĂ

Planul de management al Danielei Borș, de câteva zile manager cu acte în regulă al Spitalului „Beldiman”, a început să dea „roade”. Spitalul strânge cureaua în așa hal încât nu își mai permite să cumpere reactivi pentru propriul laborator de analize.

Din cauza faptului că laboratorul spitalului nu a mai avut cu ce lucra timp de o săptămână, INR-ul, o analiză de rutină, recomandată în special cardiacilor, nu a mai putut fi efectuată. Pentru că laboratorul a rămas în pană, pacienții veniți în ambulatoriu dar și pacienții internați care aveau recomandare pentru această analiză, nu au mai avut cum să o facă. Cel mai mult de suferit au avut pacienții internați, pentru că cei din ambulatoriu au fost sfătuiți să se adreseze laboratoarelor private.

„Am fost internat în urmă cu câteva săptămâni la spitalul «Beldiman» și asistenta de salon mi-a spus că o serie de analize nu mi s-au făcut din lipsă de reactivi. Printre ele se număra și analiza la urină. M-am externat și am venit la spital să-mi fac INR-ul cu bani. Lunar, doar analiza aceasta mă costă 15 lei și alți 15 lei citirea rezultatelor de către medicul specialist. Nici cu bani nu am putut să-mi fac analiza la spital. M-au trimis la privat și sunt nevoit acum să fac mai multe drumuri pentru că, după ce îmi voi face la particular analiza, va trebui să mă întorc la spital să plătesc 15 lei ca să mi-o citească medicul. De ce se întâmplă aceste lucruri în spital, nu știu! Sunt analize uzuale, pe care trebuie să le facă orice spital public”, ne-a declarat un pacient indignat.

Pacienți purtați pe drumuri au început să critice în termeni duri conducerea spitalului, care susține că încearcă să aducă bani la buget, dar se împotmolește pentru că nu este în stare să acorde servicii medicale pe care pacienții să le plătească.

Ce fel de spital e ăsta? Dispensar de comună? Nici contra cost nu se mai pot face analizele? Dacă n-ar fi laboratoarele private ce am face? O să mergem la ele. INR-ul costă tot 15 lei și la privat. Să ni se spună una și bună: nu mai veniți la spital, că nu avem cu ce lucra! Și o să mergem la particulari”, a spus un al pacient.

Reactivii pentru INR au început să lipsească încă de marțea trecută și nici până astăzi problema nu a fost rezolvată. Surse din spital spun că situația va fi remediată în curând.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

Două ambulanțe au intervenit la o secție de votare din Poenești, după ce la doi membri li s-a făcut rău

Două ambulanțe au intervenit la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: