Home / Politic / Metode comuniste de ”lichidare” a liberalilor nesupuși! Viclenii de neimaginat sub bagheta lui Boroș!
Boroș și ”trădătorul” Toporaș

Metode comuniste de ”lichidare” a liberalilor nesupuși! Viclenii de neimaginat sub bagheta lui Boroș!

de Simona MIHĂILĂ

Scandalurile și atacurile mârșave reizbucnesc cu violență în sânul PNL Bârlad. După o perioadă de liniște, datorată exclusiv liberalilor veritabili, care au refuzat să lupte cu aceleași arme parșive uzitate după ce primarul Dumitru Boroș a pus stăpânire pe organizație, dihonia s-a strecurat iarăși.

Asta, spre dezamăgirea unanimă a liberalilor care asistă la cea mai neagră perioadă din viața PNL Bârlad și care simt acut lipsa unui lider, în sensul propriu al cuvântului. Boroș este considerat de majoritatea membrilor singurul președinte al organizației locale din ultimii 27 de ani care nu doar că nu încearcă să-i unească, să-i cheme la dialog, să-i armonizeze (atribute ale unul lider adevărat). Liberalii spun că, dimpotrivă, acțiunile și deciziile sale produc conflicte, iscă disensiuni, nasc dușmănii și mențin organizația într-o instabilitate și o tensiune fără precedent. Mai mult, metodele lui Boroș sunt aceleași din școala comunistă, când cine mișca în front era executat fără drept de apel. Din păcate, toate aceste lucruri se petrec și cu participarea conducerii județene a organizației, Nelu Tătaru, președintele, fiind acuzat de aceleași lucruri de către membri.

Sete de răzbunare

Miza ultimului eveniment scandalos din sânul PNL Bârlad este scaunul de consilier local rămas liber după ieșirea lui Iulian Bîca din Consiliul Local. Potrivit listei votate de bârlădeni la alegerile locale din 2016, locul îi revine lui Silviu Budescu. Surpriză, însă: Budescu s-a trezit exclus din partid.

Silviu Budescu

Motivele excluderii i-au fost comunicate în mod oficial printr-o decizie semnată de Dumitru Boroș și sunt absolut halucinante. După modelul minților zdruncinate de ”agenturile străine”, Boroș invocă ”grupări disidente”, trădări, lovituri uzurpatoare etc.

În spatele scenariilor aiuristice ale lui Boroș, stă cel mai probabil setea lui de răzbunare împotriva celor care au fost de partea deputatului Daniel Olteanu, contracandidatul său la șefia partidului, în cadrul alegerilor interne din aprilie. Nu am aflat dacă primarul doarme cu lista ”dușmanilor” sub pernă, cert este că pe Budescu l-a mătrășit imediat ce i-a picat în mână.

Budescu face parte, ce-i drept, din majoritatea covârșitoare a PNL Bârlad care, dacă ar fi fost lăsată să voteze la alegerile interne, Boroș nu ar fi ajuns în veci președintele organizației. Am relatat la momentul respectiv că cei mai mulți liberali (de ordinul sutelor) nu-l voiau președinte pe Boroș. Această mare de oameni trebuia blocată cumva să ajungă la urne și, cum una dintre condițiile participării la vot era plata la zi a cotizațiilor de partid, liberalii s-au trezit că nu pot plăti.

Strategia vicleană i-a adus succesul lui Boroș. Un succes de-a dreptul rușinos, fiindcă Boroș nu a fost ales decât de aproximativ 80 de membri, din totalul sutelor existenți în PNL Bârlad. Practic, nici măcar oamenii pe care se baza nu au mai vrut să vină la alegeri.

Budescu demontează punct cu punct

În decizia de excludere a lui Budescu, Boroș trădează o furie incredibilă, iar acuzațiile par a fi rupte de realitate. Prezentăm mai jos o parte dintre motivele invocate și modul în care Silviu Budescu le demontează punct cu punct.

Silviu Budescu, in campania electorală, ajutându-l pe Boroș să se vadă primar

Acuzația numărul 1:

”A lipsit de la acțiunile partidului pe o perioadă de peste un an, dar în aceeași perioadă a frecventat grupul colegilor disidenți conduși de Olteanu Daniel și Pleșu Constantin”.

Explicația lui Silviu Budescu:
”Nu am mai fost prezent la activitățile PNL Bȃrlad din următoarele motive: dezamăgirea provocată de sabotarea alegerilor chiar de către organizatori și lipsa de recunoștință a actualei conduceri, tocmai față de membrii care s-au implicat și au muncit pentru rezultatele din campania locală și parlamentară; fiind un membru simplu, fără funcție, am așteptat să fiu invitat sau informat despre eventualele activități ale partidului (din presă și din discuțiile private, am aflat că acestea nici măcar nu au fost prea numeroase, și oricum nu a fost solicitată prezența mea la aceste evenimente, deși alți colegi de partid au fost anunțați prin SMS sau telefonic). Este inexplicabil pentru mine faptul că, deși rolul și activitatea mea au fost apreciate și recunoscute, eu fiind situat pe poziția a 12 – a pe lista candidaților la Consiliul Local, acum sunt exclus din partid invocȃndu-se tocmai ʺlipsa de activitateʺ.

Cu atȃt mai șocant este că sunt exclus în momentul în care trebuia să fiu confirmat în funcția de consilier local. În plus, nici un reprezentat la PNL nu m-a contactat pentru a reproșa ʺlipsa de activitateʺ, acest pretext fiind invocat doar după ce am ajuns în situația de a ocupa poziția de consilier local. Aceste lucruri mă fac să mă gȃndesc că actuala conducere dorește să își consolideze poziția obținută în urma alegerilor interne, care nu s-au desfășurat corect, prin acțiuni îndreptate împotriva membrilor de partid care nu i-au sprijinit pe durata scrutinului intern. ”

Aspect de la ”alegerile” despre care Boroș nu înțelege de ce nu i-a impresionat pe liberali

Acuzația numărul 2:

”A susținut acest grup disident menționând că sunt colegii care îl reprezintă, ignorând rezultatul alegerilor din organizație din 11 aprilie 2017 (alegerile în care Boroș ieșit victorios cu 80 de voturi – n.r.), asumându-și și luările de poziție ale acestora în mass-media cât și în public, susținând interese personale ale acestora în detrimentul imaginii partidului, toate acestea fiind subiecte de presă negative la adresa PNL”.

Reacția lui Budescu:

”Este o acuzație pe care o resping cu vehemență. Conflictul dintre actuala conducere a PNL Vaslui și susținătorii deputatului liberal Daniel Olteanu este unul de notorietate, și a fost cauzat de acțiunile prin care conducerea PNL care a organizat alegerile interne a blocat în mod abuziv accesul la vot a multor membri de partid, eu fiind unul dintre cei care nu au avut drept de vot la alegerile din cadrul Conferinței Județene, cu toate că eram candidat. Surprinzător este și faptul că unii membri marcanți ai PNL Bȃrlad (Elena Monu, de exemplu), nu au avut drept de vot. Situația alegerilor interne poate fi analizată din contestațiile formulate la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL de către deputatul Daniel Olteanu”.

Acuzația numărul 3:

”În campania pentru parlamentare, în cadrul aceluiași grup disident, a distribuit doar materialele publicitare ale unui singur candidat (referire la Olteanu – n.r.), liderul grupului disident”.

Reacția lui Budescu:

”Precizez că, timp de două săptămȃni, în campania pentru parlamentare, nu au existat materiale electorale ale candidatului Daniel Olteanu (sîc!), deci, în mod evident, am distribuit materialele care îi promovau pe ceilalți candidați. M-am implicat în mod egal în fiecare dintre activitățile de promovare a candidaților și a ideilor partidului. Am activat atȃt în oraș, cȃt și în zonele rurale, unde mi-am pus la dispoziția colegilor automobilul personal și alte resurse, pentru deplasările în comune. Am fost responsabil cu organizarea campaniei electorale în zona Pogana – Iana”.

Dar jocurile murdare cu Toporaș, în favoarea PSD, tot Budescu le-a făcut, domn’ primar?

Boroș și prietenul Cezar Toporaș

În decizia de excludere, Dumitru Boroș aduce în prim-plan, în mod obsesiv, ideea imaginii șifonate a PNL, a manierei negative în care presa a reflectat evenimentele din partid, responsabili fiind, după capul său, acțiunile ”grupului disident” și ale lui Budescu.

O fi vorba de amnezie sau de perfidie, nu știm. Dar Budescu era departe atunci când Boroș și prietenul Cezar Toporaș, consilier local, făceau pe sub masă jocurile murdare prin care funcția de viceprimar a ajuns la PSD. În acest caz, cine au fost disidenții, primare? Cine au fost trădătorii și cine a terfelit imaginea partidului?

”Decizia de excludere din PNL Bȃrlad mă dezamăgește profund, cu atȃt mai mult cu cȃt în cadrul Consiliului Local Bȃrlad există un consilier liberal care a trădat partidul, în mod public și evident, susținȃnd candidatura la funcția de viceprimar a unui consilier PSD, coleg față de care conducerea actuală a PNL Vaslui nu a luat nicio măsură”, a încheiat Silviu Budescu.

Liberalul nu are de gând să înghită decizia lui Boroș de a-l exclude. Va face contestație în zilele care urmează: ”Nu o să permit nimănui să calce în picioare cei 19 ani pe care i-am pus în slujba partidului”.

About Simona Vasile

x

Check Also

Președintele PNL Vaslui, fiul consilierului județean Simona Polak, numit secretar de stat la Ministerul Muncii

Președintele Organizației Municipale Vaslui a ...

Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

de Dănuț CIOBANU Constructorii care ...

PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

Alegerile pentru noua structură de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: