Home / Social / Fostul episcop al Hușilor rămâne fără titlul de cetățean de onoare al Bârladului, iar regizorul de teatru musical Marin Doru Iulian este propus pentru a primi acest titlu

Fostul episcop al Hușilor rămâne fără titlul de cetățean de onoare al Bârladului, iar regizorul de teatru musical Marin Doru Iulian este propus pentru a primi acest titlu

de Mihaela NICULESCU

Într-un târziu, consilierii bârlădeni vor retrage titlul de cetățean de onoare al Bârladului fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă, deși a trecut multă vreme de la începerea scandalului în care fostul episcop de Huși a fost acuzat de comportament inadecvat de către conducerea Bisericii Ortodoxe Române.

Consilierii bârlădeni, în special cei de la PSD, care au propus acordarea acestui titlu fostului episcop, nu au înaintat niciun proiect de hotărâre de retragere a titlului, dar nici cei de la PNL nu dădeau vreun semn că i-ar deranja ca numele episcopului desfrânat să se alăture de cel al Bârladului într-un mod atât de onorabil. Finalmente, consilierul independent Bogdan Sârbu a fost cel care a făcut propunerea de retragere.

În vreme ce fostul episcop de Huși va fi șters de pe lista cetățenilor de onoare ai municipiului, un al nume va fi propus pentru a primi această distincție, în ședința de miercuri a Consiliului Local Bârlad. Este vorba de Marin Doru Iulian, un bârlădean mai puțin cunoscut de concitadinii săi, dar ale cărui merite și realizări nu fac decât să ne producă mândrie.

Inițiatorii proiectului de hotărâre (consilierii Roxana Miron Feraru, Andrei Huiban, Dorin Apostu, Marin Bunea și Sorin Răducanu) susțin că titlul de cetățean de onoare vine ca un semn de recunoaștere a contribuției lui Marin Doru Iulian la promovarea tradiției culturale bârlădene, precum și a rezultatelor excepționale obținute de-a lungul carierei profesionale. Personalitate de renume național și mondial, el a participat pe multe scene naționale și internaționale, ca regizor, director de scenă și scenograf, împreună cu Filarmonica “George Enescu”, Ateneul Român, alături de care au concertat mari personalități ale muzicii.

Doru Marin Iulian a fost regizor artistic în concertele de gală cu Jose Careras, concertul cu Demis Roussos, regizor al spectacolelor în care au evoluat Al Bano, Monserrat Caballe sau soprana Angela Gheorghiu, dar a realizat și concertul pop simfonic cu renumitul compozitor și interpret Toto Cutugno. Un moment important al carierei sale este participarea în calitate de regizor artistic și scenograf la realizarea musicalului „Un american la Paris”, care s-a jucat la The American College of Greece din Atena. Acestea sunt doar câteva dintre realizările profesionale ale lui Marin Doru Iulian.

Născut în 1968 la Bârlad, Doru Marian Iulian, a studiat la Școala nr. 3 și la Liceul „Gheorghe Roșca Codreanu”. La mijlocul anilor ’90, pasiunea pentru artă îl determină să se înscrie la Universitatea Națională de Muzică din București, pe care o va absolvi la secția Regie de teatru musical (Operă, operetă și musical). Încă din timpul studenției devine angajat al Filarmonicii „George Enescu” de la Ateneul Român, iar după absolvirea facultății va deveni nu doar regizor de scenă ci și regizor artistic.

About Simona Vasile

One comment

  1. Dar a organizat vreodata un spectacol si pentru barladenii din mijlocul carora a plecat? Sunt asa de multi barladeni, profesionisti in domeniile lor ( chiar mai importante pentru oameni decat cel muzical ) si nu sunt cetateni de onoare ai orasului. Propun acordarea acestui titlu dupa niste criterii mult mai clar stabilite. Sper sa publicati acest comentariu.

x

Check Also

Talentatul bârlădean Gino Abaza, baterist în trupa Lidiei Buble

Un vis împlinit! Gino Abaza, ...

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: