Google+
Home » Sanatate » O adolescentă de 16 ani din Bârlad, în comă alcoolică

O adolescentă de 16 ani din Bârlad, în comă alcoolică

de Mihaela NICULESCU

Alcoolismul tinde să devină, din păcate, o afecțiune obișnuită în rândul copiilor și adolescenților, de vreme ce în județul Vaslui ajung destul de des la spital minori cu diagnosticul de intoxicație acută etilică.

Sâmbăta trecută, a fost adusă la spital o adolescentă de 16 ani, din Bârlad, în comă alcoolică. Nu se știu exact împrejurările în care tânăra a ajuns în stare avansată de ebrietate, dar se presupune că aceasta a consumat alcool în weekend împreună cu gașca de prieteni.

Medicii de gardă de la Secția Pediatrie a Spitalului «Elena Beldiman» au acordat asistență medicală sâmbătă, 25 noiembrie, aproape de miezul nopții, unei fete de 16 ani, care se afla în comă alcoolică. Fetei i s-a instituit tratamentul specific, i-au fost puse perfuzii și a fost lăsată să plece acasă. Fenomenul este destul de îngrijorător în rândul minorilor și cu siguranță numărul celor care consumă alcool în exces și sunt minori este mult mai mare decât cel înregistrat în compartimentele de primiri urgențe. O parte din minorii cu intoxicație etilică nu vin la spital, tratându-se singuri la domiciliu”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului bârlădean în relația cu mass-media.

Săptămâna trecută a ajuns la Urgențe cu intoxicație etilică acută un băiețel de 8 ani, din Iana. Sub nasul părinților, acesta a băut din cazanul cu țuică până când s-a îmbătat și a fost adus la spital de părinți.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: