Google+
Home » Sport » Acum sau niciodată! Duminică ar putea începe revirimentul vasluienilor în Liga Zimbrilor

Acum sau niciodată! Duminică ar putea începe revirimentul vasluienilor în Liga Zimbrilor

Handbal Club Vaslui a făcut furori în debutul campionatului, când a reușit chiar să urce pe podiumul Ligii Zimbrilor, după victorii împotriva unor adversari de calibru. Vremurile acelea par însă demult apuse, iar handbaliștii vasluieni trec printr-o criză de rezultate. Din acest motiv partida de duminică, în deplasare la CSU Suceava, ar putea fi mană cerească pentru HC Vaslui. Cu un adversar teoretic mai accesibil, pentru că sucevenii sunt abia pe locul 12, elevii lui Bogdan Pralea și Alexandru Axinte ar putea obține o victorie de moral care să le spele rănile și care poate îi va scoate de pe drumul spre play-out în care s-au afundat din ce în ce mai mult.

Vasluienii au reușit o singură victorie în ultimele 7 etape și vin după trei eșecuri consecutive. Sucevenii nu stau nici ei grozav, cu 1 victorie și un egal în ultimele 7 partide din Liga Zimbrilor. Cele două formații s-au întâlnit până acum de șase ori. Și-au împărțit victoriile, câte trei de fiecare. Ultimele două partide au fost adjudecate însă de CSU Suceava, 23 – 19 acasă și 21 – 20 la Vaslui.

HC Vaslui ocupă în prezent locul 10 și mult mai îngrijorător decât locul ocupat este faptul că are un golaveraj dezastruos, – 42. În condițiile în care vasluienii ar reuși o serie de rezultate pozitive e greu de crezut că pot recupera la acest capitol față de echipele aflate acum pe locurile de play-off. În situația ingrată în care vasluienii ar termina sezonul regulat la egalitate cu o altă echipă, în luptă pentru ultima poziție de play-off, adversara va avea probabil câștig de cauză. În această situație jocurile cu echipe pe care HC Vaslui le-ar putea întâlni în play-out trebuie tratate cu maximă seriozitate, victoria fiind crucială. Acest rezultat valorează dublu deoarece în faza a doua a competiției se va ține cont doar de rezultatele directe dintre echipele care participă în play-off, respectiv play-out.

Momentan este aproape cert că formația CS Politehnica Iași va retrograda la sfârșitul sezonului, pentru că nu are niciun punct, după 12 etape. Dintre formațiile de pe ploc de play-out HC Vaslui a învins până acum doar formația ieșeană și CSM Focșani. A pierdut cu CSM Făgăraș, care dacă va reuși să evite locul 13, al doilea direct retrogradabil se anunță a porni cu un mare avantaj în play-out față de contracandidate. CSM Făgăraș stă cel mai bine în meciurile directe cu celelalte ocupante de pe locurile 9 – 14. A învins pe HC Vaslui cu 27 – 24, pe CSM Focșani cu 28 – 26 și pe CSU Suceava cu 30 – 27. Momentan are 9 puncte cu aceste echipe, dar la zestrea acestora se vor adăuga însă cel mai probabil în ultima etapă a turului alte 3 puncte deoarece făgărășenii vor întâlni ultima clasată, CS Politehnica Iași.

CSU Suceava, adversara de duminică a vasluienilor are 10 puncte, dintre care doar 4 împotriva echipelor de pe loc de play-out. Aceeași situație o întâlnim și la CSM Focșani, ocupanta locului 11.

În ecuația luptei pentru evitarea retrogradării ar putea pătrunde însă la un moment dat și Minaur Baia Mare, ocupanta locului 8, cu 15 puncte. În această condiție HC Vaslui ar putea fi avantajată deoarece a învins-o în prima parte a sezonului regulat. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: