Home / Social / Deținuți de la Penitenciarul Vaslui au întins hora cu bătrâni din centrul rezidențial din Huși al DGASPC

Deținuți de la Penitenciarul Vaslui au întins hora cu bătrâni din centrul rezidențial din Huși al DGASPC

Mai mulți deținuți ai Penitenciarului Vaslui au întins hora cu o pare din bătrânii centrului rezidențial din Huși al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Acțiunea face parte din cadrul Proiectului ”Activități de sprijin a unor categorii de persoane dezavantajate sau vulnerabile”.

Distracție mare în Centrul de Îngrijire pentru Persoane Vârstnice Huși, după ce o parte din deținuții de la Penitenciarului Vaslui, membri ai Ansamblului ”Hora din străbuni”, au fost în vizită la instituția în cauză în cadrul unei activități de socializare. Pe timpul întâlnirii persoanelor private de liberate cu bătrânii, s-a derulat un moment artistic la care a asistat o parte din cei 96 de beneficiari ai centrului hușean.

După ce penitenciarul a asigurat terenul remodelării personalității umane, în sensul orientării acesteia către o atitudine umană, prosocială, prin încurajarea, dezvoltarea și stimularea atitudinii participative la astfel de activități, persoanele private de libertate au receptat într-un mod pozitiv nevoia de a se solidariza cu semenii aflați în dificultate, precum și necesitatea de colaborare în interesul celor care au nevoie de sprijin și suport. Astfel, prin participarea la acest gen de activități, s-a reușit promovarea unei atitudini pro active față de activitățile caritabile, prin participare directă în comunitate, responsabilizarea socială a deținuților cu privire la sensibilizarea și educarea în spiritul aprecierii relațiilor interumane, reducerea diferenței dintre viața de detenție și lumea exterioară, acordarea de sprijin emoțional persoanelor dezavantajate sau vulnerabile – bătrăni instituționalizați, la îmbunătățirea imaginii și a respectului de sine pentru cei care lipsesc doar temporar dintre noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Reprezentanții unității vasluiene de detenție au spus că astfel de acțiuni vor mai fi organizate pe viitor și în alte centre din județ, mai ales că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Sa alegi doar inima,nu este suficient.Sa alegi doar cu mintea-nici atit. Si asta pentru ca fiecare dintre acestea,alese separat,ne pot distruge.O calatorie in trei-Tu,Mintea si inima ta-asta este cea mai importanta calatorie pe care fiinta umana o are de facut.

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Câinii comunitari, fascinați de spiritul Crăciunului

Imagini de colecție, cu câini ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: