Google+
Home » Administratie » Directorii de instituții publice, ”somați” de prefect să-și aducă angajații la donat sânge

Directorii de instituții publice, ”somați” de prefect să-și aducă angajații la donat sânge

Directorii de instituții publice din județ au fost ”somați” într-o ședință publică de prefect să aducă angajații la centrul de transfuzii sanguine pentru a dona sânge. Solicitarea autorităților vine pe fondul crizei acute de sânge cu care se confruntă spitalele din județ la ora actuală.

Mii de angajați ai instituțiilor publice din județ ar putea fi încolonați în zilele următoare și duși la centrul de transfuzii sanguine din Bârlad pentru a dona sânge. Mobilizarea salariaților din sectorul bugetar se va face de către șefii instituțiilor, la solicitarea expresă făcută de către prefect în timpul ședinței lunare a Colegiului Prefectural.

Facem apel la șefii de instituții publice să propună angajaților să demarăm o campanie prin care să mergem la Bârlad să donăm sânge. Efortul este considerabil, având în vedere că în orașul Vaslui nu există un centru pentru donare. Facem eforturi ca, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP), să deschidem măcar un cabinet cu program zilnic în municipiul reședință. Însă, până atunci, putem face ca, în viitorul apropiat, să ajutăm spitalele din județ pentru că toată lumea țipă din cauza lipsei de sânge”, a declarat, ieri, prefectul județului Vaslui, Eduard Popica.

Mobilizarea șefilor instituțiilor deconcentrate s-a făcut în urma apelului făcut de către directorul DSP Vaslui, care a avertizat că spitalele din județ se confruntă cu o criză acută de sânge. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: