Google+
Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni, cei mai buni la U10 și U12

Rugbyștii bârlădeni, cei mai buni la U10 și U12

CSS Bârlad a făcut furori în Campionatului Regional de Mini-rugby Moldova Nord, competiție care se adresează grupelor U8, U10, U12 și U14. Zilele trecute puștii bârlădeni au evoluat pe stadionul „Tineretului” din Iași, ocazie cu care și-au îmbunătățit zestrea de puncte. Competiția a fost organizată de Asociația Județeană de Rugby Iași și a fost intitulată CUPA 1 DECEMBRIE. Ultima etapă a turului a adunat 16 echipe din toată zona Moldovei la cele 4 categorii de vârstă U8, U10, U2 și U14.

După primele patru etape CSS Bârlad U12 e lider autoritar, cu 24 de puncte. E urmată de CSS Gura Humorului și Școala Gimnazială Tanacu, cu 15, respectiv 13 puncte. Pe patru și cinci se clasează CSM Suceava și RC Ciorescu.

CSS Bârlad U10 conduce și ea ostilitătile la categoria ei de vârstă, cu nu mai puțin de 26 de puncte, cât următoarele trei echipe la un loc. Completează podiumul Școala Gimnazială Tanacu și RC Venus Rifil Piatra Neamț, cu 11, respectiv 8 puncte. Urmează în clasament CSS Unirea Iași, cu 7 puncte. Locul cinci e ocupat de CSM Suceava, cu 6 puncte. Pe 6 se clasează RC Pașcani, cu 2 puncte.

Rugbyștii bârlădeni ocupă locul 3 la U8, cu 5 puncte. CSM Suceava e lider detașat, cu 22 de puncte. CSS Gura Humorului e pe doi, cu 9 puncte.

CSS Bârlad U14 este pe patru, cu 4 puncte. CSS Unirea Iași e pe primul loc, cu 23 de puncte. Completează podiumul CSS Gura Humorului și CSS Tecuci, cu 16, respectiv 14 puncte.

„Mă bucur că am văzut atâția copii jucând rugby, asta înseamnă că Moldova are potențial, că rugby-ul are viitor și cu puțin ajutor s-ar putea face performanță în majoritatea județelor. Mulțumim antrenorilor și echipelor care au făcut eforturi de a veni de la Tecuci, Gura Humorului, Bârlad, Suceava, Pașcani și Chișinău. Felicitări copiilor pentru dăruire și pofta de joc”, a declarat Cornel Ghenea, președinte Asociației Județene de Rugby Iași.

Meciurile au fost arbitrate de către Emanuel Gorodea , Mihai Văcaru , Gabriela Bălan , Alin David, Gigi Onica, Romică Dimitriu, Emanuel Cucu și Dragoș Bârgăoanu . La sfârșitul competiției toți copii au primit diplome, cadouri și ceai cald din partea organizatorilor și sponsorilor. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: