Google+
Home » Administratie » Ziua Națională a României, sărbătorită românește în Piața Civică din Vaslui

Ziua Națională a României, sărbătorită românește în Piața Civică din Vaslui

Primăria Vaslui va marca așa cum se cuvine, și în acest an, Ziua Națională a României, printr-o serie de activități dedicate celei mai importante sărbători a poporului nostru. Pe lângă slujba religioasă, alocuțiunile specifice și depunerea de coroane, autoritățile locale au pregătit și un spectacol folcloric în care principalul protagonist va fi Petrică Mîțu Stoian.

Ziua Națională a României va fi marcată românește în Piața Civică din municipiul Vaslui. Autoritățile locale au pregătit o serie de activități menite să aducă în inima vasluienilor o oază de bucurie pentru un astfel de eveniment atât de important pentru nația română. Întreaga manifestare va debuta, pe 1 decembrie, la ora 11, cu intonarea imnului de stat al României, urmată de slujba religioasă de pomenire a celor care s-au jertfit pentru întregirea nației române. Va urma depunerea de coroane din partea reprezentanților instituțiilor publice și a partidelor politice, precum și alocuțiunile autorităților. Partea oficială a activităților dedicate Zilei Naționale a României se va încheia cu o defilare a detașamentelor de jandarmi, polițiști locali, militari și pompieri, în care va fi expusă și tehnica din dotare a instituțiilor în care își desfășoară activitatea.

În cea de-a doua parte a manifestărilor de 1 Decembrie, Orchestra de muzică populară ”Rapsodia Vasluiului”, cu dirijorul Cristian Năstasă, și Ansamblul de dansuri ”Hora Vasluiului”, coregraf Virginel Solomon, vor oferi publicului un spectacol de excepție. Invitatul special din acest an al autorităților vasluiene va fi îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: