Home / Sport / Ancient! Pro, un turneu reușit, la Bârlad

Ancient! Pro, un turneu reușit, la Bârlad

Iubitorii de arte marțiale din Bârlad au asistat săptămâna trecută la Ancient! Pro 2017, o demonstrație de Brazilian Jiu – Jitsu Submission. Turneul, care a avut loc la Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad, a fost considerat un real succes de către specialiștii în domeniu. Organizarea a fost asigurată de „Fight Club Titans” Bârlad și Daos Combat Academy, aparținând de ICON România.

Ancient! Pro este primul concept din România pe brazilian jiu-jitsu și grappling submission only. Învingătorul este desemnat doar prin finalizare (submission), nefiind acordate puncte. Invitați speciali au fost Anatolie „Tolea” Ciumac și Alin Panaint, antrenorul Respect Gym, cel mai titrat din țară la K1. Acesta din urmă i-a antrenat, printre alții, pe Bogdan Stoica (fost campion mondial Superkombat la categoria cruiser), Andrei Stoica (actualul campion mondial Superkombat la categoria super cruiser), pe Ionuț „Pitbull” Atodiresei (campion mondial la 2012 WAKO – Pro, -64,5 kg) și pe Benjamin Abegbuyi (în top 10 mondial în ambele clasamente GLORY și LiverKick.com).

Fight Club Titans s-a prezentat cu patru sportivi. Ionuț Rotaru a luat locul 1 la categoria 70 kg no gi, după ce l-a surclasat pe Marius Spac, de la Agon București. Răzvan Râmboi a luat locul 2 la categoria 70 kg no gi superfight, învins de Eugen Luncașu, de la Wolverine Chișinău. Marius Cordaș a fost cel mai bun la categoria 82 kg, învingându-l pe Teodor Constantin, de la Tedi Combat. Ionuț Broștic l-a învins pe Ionuț Circeag de la Evolution Gym la categoria 70 kg și a luptat pentru titlul Ancient! Pro, pe care l-a câștigat.

Au mai fost două lupte pentru titlul Ancient! Pro. La categoria 85 kg. Marian Jesu (2 Brothers Portugalia) l-a surclasat pe Daniel Popa de la Evolution Gym. În alt meci pentru titlul Sergiu Alexeenco de la Wolverine Chișinău a fost mai bun decât Cristian Iorga de la Agon București. Cei trei câștigători urmează să își apere titlul la următorul eveniment, care va avea loc în vara anului 2018.

Tolea Ciumac a luptat cu Claudiu Bordei, de la Daos Brăila, învingător fiind primul, după prelungiri.

Wolverine Chișinău a fost clubul cel mai numeros, cu nu mai puțin de cinci sportivi. Au mai participat câte doi sportivi de la Shi tei do ko Bârlad (club care a avut și un demonstrativ pe autoapărare), Agon București, Daos București, Daos Brăila și Evolution Gym Râmnicu Vâlcea. Tedi Combat s-a prezentat cu un sportiv, la fel ca Toleaciumacacademy, Twobrothers, Icon BJJ și Callatis Mangalia (Liviu Tudor la 95 kg).

Ancient! Pro Invitational e considerat un real succes de către specialiștii in domeniu. O gură de aer proaspăt pentru Jiu-Jitsul Brazilian și comunitățile de grappling. A fost o competiție pentru sportivii de top, pentru a-și prezența abilitățile și talentele în fața unui public larg.

Fight Club Titans se pregătește pentru Campionatul European de la Lisabona (Portugalia), care va avea loc pe 15 ianuarie 2018. (George PROCA)

Sursa foto: www.b-o.ro

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: