Google+
Home » Administratie » Criza de forță de muncă din județ, dată de șomeri fără studii care nu vor să facă naveta la oraș

Criza de forță de muncă din județ, dată de șomeri fără studii care nu vor să facă naveta la oraș

Criza de forță de muncă din județ este dată de șomeri fără studii, majoritatea provenind din mediul rural, care nu vor să facă naveta la oraș pentru a lucra chiar și ca muncitori necalificați. În aceste condiții, Vasluiul se menține cu o rată a șomajului de peste 10%, deși la ora actuală sunt disponibile 300 de locuri de muncă.

Paradoxuri în județul nostru, unul cu cea mai mare rată a șomajului din țară. Deși sunt disponibile, în permanență, 300 de locuri de muncă, avem peste 14.000 de șomeri înregistrați oficial la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, majoritatea neindemnizați. Există, totuși, și o explicație dată de către responsabilii instituției, după ce prefectul Eduard Popica a ridicat această problemă.

Majoritatea șomerilor din cei 14.000 pe care îi avem în evidențe sunt persoane fără studii, cu domiciliul în mediul rural. În aceste condiții, nu pot face naveta la oraș, în Vaslui, Bârlad sau Huși, acolo unde se caută forță de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

De fapt, persoanele fără ocupație de la țară nu sunt dispuse să facă naveta la oraș. O demonstrează unul dintre angajatorii din Vaslui, cu activitate în industria alimentară, care nu găsește muncitori necalificați, deci fără o pregătire în domeniu. Asta deși firma în cauză asigură transportul, dacă sunt mai muți navetiști din aceeași localitate, sau decontarea acestuia, precum și o masă caldă la locul de muncă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: