Home / Social / ”Avertisment scris” pentru asistentul maternal care și-a scos copilul din plasament la proteste

”Avertisment scris” pentru asistentul maternal care și-a scos copilul din plasament la proteste

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a sancționat-o cu avertisment scris pe asistenta maternală cercetată disciplinar pentru că și-a dus băiețelul de doar câțiva ani pe care îl are în plasament la un miting pentru drepturi salariale. Măsura nu o afectează material pe femeie care, însă, va rămâne sub monitorizare specialiștilor instituției.

Cartonaș galben pentru asistentul maternal din județ care și-ar fi folosit copilul din plasament la un miting. Cazul femei cu atestat de asistent maternal profesionist a ajuns în atenția autorităților după ce băiețelul de câțiva ani ar fi participat activ, în urmă cu o lună, la protestul din Piața Civică din Vaslui în timpul căruia zeci de asistente maternale și-au cerut salariile pe luna septembrie. În urma anchetei disciplinare, s-a constatat că femeie a încălcat legea, însă nu atât de grav încât să-i fie retras copilul sau să fie sancționată pecuniar.

Comisia de disciplină întrunită în acest caz a dispus măsura de sancționare a asistentului maternal cu avertisment scris”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Asistentul maternal în cauză va rămâne sub atenta supraveghere a specialiștilor Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui. În fața anchetatorilor, femeia a susținut că băiețelul nu avea nicio legătură cu mitingul, fiind doar în trecere prin Piața Civică spre medicul de familie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: