Google+
Home » Sport » HC Vaslui a pierdut cu o posibilă adversară din play-out și retrogradarea se apropie cu pași repezi

HC Vaslui a pierdut cu o posibilă adversară din play-out și retrogradarea se apropie cu pași repezi

Handbal Club Vaslui a suferit duminică o nouă înfrângere în Liga Zimbrilor, rezultat care a dus la pierderea unei poziții în clasament. Vasluienii au fost învinși cu 29 – 32 în deplasarea de la CSU Suceava, într-un meci cu miză dublă. În situația în care cele două formații s-ar înfrunta în play-out, vasluienii ar avea de suferit serios deoarece în faza a doua a competiției se iau în calcul doar rezultatele directe înregistrate între echipele care dispută play-out-ul, respectiv play-off-ul.

La sfârșitul turului primului eșalon de handbal masculin din țară HC Vaslui a ajuns pe locul 11, care duce la barajul pentru evitarea retrogradării. A întrecut-o chiar adversara din weekend, care are acum cu un punct mai mult. În condițiile actuale HC Vaslui ar avea de câștigat dacă rezultatele bune ale celor de la CSU Suceava ar continua și aceștia ar disputa play-off-ul. În zona de play-out ar cădea astfel CS Minaur Baia Mare, formație pe care HC Vaslui a învins-o.
Vasluienii ar fi putut coborî până pe locul 13, penultimul în Liga Zimbrilor, dacă CSM Focșani și CSM Făgăraș ar fi câștigat în ultima etapă. Cele două echipe au pierdut însă, iar HC Vaslui păstrează un avans fragil de 2 puncte în fața acestora.
CSU Suceava a deschis scorul duminică, după care și-a dublat imediat avantajul. Replica vasluienilor nu a întârziat să apară, HC Vaslui reușind să întoarcă scorul. A urmat însă o perioadă de joc dezastruoasă pentru formația lui Bogdan Pralea și Alexandru Axinte, iar gazdele s-au dezlănțuit, mărind distanța la șase lungimi. HC Vaslui a dat impresia că poate reveni în minutul 24, când scorul era 11 – 8. A urmat o nouă perioadă fantastică de joc a sucevenilor, a căror dominare a dus la o diferență de 8 goluri, scor 16 – 8. HC Vaslui a intrat la pauză în genunchi, scor 17 – 10, iar debutul reprizei secunde a fost de coșmar. În loc să reintre în joc oaspeții au căzut complet, diferența fiind la un moment dat de 12 lungimi, scor 24 – 12. Abia în ultimele 20 de minute ale partidei am putut vedea o față competitivă a HC Vaslui, însă prea târziu pentru o minune. Probabil vasluienii ar fi învins dacă s-ar mai fi jucat câteva minute. Cel puțin asta a fost impresia lăsată, HC Vaslui marcând de cinci ori în ultimele 5 minute, iar adversarii o singură dată.
Cei mai buni marcatori ai HC Vaslui au fost Gabriel Bujor și Răzvan Farcaș, cu câte 7 reușite. Au mai punctat pentru formația vasluiană Mihai Bujor, Valentin Anton (5), Claudiu Dediu (2), Tiberius Moldovanu, Silvian Amihăesi, Marian Barac (1).
CSU Suceava a avut două veritabile guri de tun în Adrian Tîrzioru și Florin Ciubotariu, cu câte 9 reușite. Au mai punctat pentru gazde Gabriel Burlacu (4), Bogdan Baican (3), Gabriel Cotinghiu, Dusan Spika (2), Ioan Tcaciuc, Mihai Sandu (1).
Gabriel Bujor, cel mai bun marcator al HC Vaslui, ocupă locul doi în clasamentul golgheterilor, cu 83 de reușite. Pe primul loc se află Florin Acatrinei, de la CSM Făgăraș, cu 90 de goluri marcate. Urmează în clasament Florin Ciubotariu (CSU Suceava) și Ciprian Vancea (Politehnica Iași), cu câte 80 de reușite. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: