Home / Sanatate / Nicio soluție pentru un adolescent de 16 ani, internat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Nicio soluție pentru un adolescent de 16 ani, internat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din localitatea vasluiană Mălăești, aflat de o lună în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui și care ar trebui internat într-un centru de recuperare, nu poate fi externat deoarece nici familia, nici Direcția pentru Protecția Copilului nu pot prelua pacientul. Băiatul a suferit un accident rutier pe raza județului Brașov, fiind inițial internat la un spital din județul respectiv, după care a fost transferat la SJU Vaslui.

“Pacientul a ajuns în Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de aproximativ o lună de zile, el fiind victima unui accident rutier. Adolescentul este într-o situație gravă, în stare neuro-vegetativă, cu traheostomă, fiind imobilizat la pat. Tot ceea ce a depins de îngrijirile medicale s-a realizat, el trebuind de acum să primească îngrijiri în afara unității noastre. Din păcate, până la ora la care discutăm, nu s-a găsit nicio soluție de preluare a acestui pacient nici de către familie, nici de către o altă instituție a statului sau centru de îngrijiri specifice. Încercăm pe mai departe să contactăm din nou Direcția pentru Protecția Copilului, pentru a vedea ce se poate face pentru acest copil”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului spun că pacientul necesită internare într-un centru de îngrijiri paliative, iar instituția nu are în subordine un astfel de centru.

“Situația pacientului este cunoscută la nivelul instituției noastre, fiindcă ni s-a cerut sprijin în rezolvarea acestui caz. Băiatul are nevoie de îngrijiri paliative, iar noi nu avem un centru care să ofere astfel de servicii. El nu poate fi îngrijit nici la domiciliu, pentru că necesită asistență medicală permanentă. S-a luat legătura cu reprezentanții unor centre din alte județe și sperăm să fie găsită cea mai bună soluție”, a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență, adolescentul are șanse de recuperare. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bebeluș de șapte luni, în stare de inconștiență după ce ar fi căzut dintr-un premergător

Un bebeluș de șapte luni ...

Spitalul Județean de Urgență Vaslui primește 1,4 milioane de lei pentru plata salariilor

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Femeie intrată în stare de inconștiență, în timpul slujbei, în curtea bisericii din centrul Vasluiului

O femeie de 65 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: