Google+
Home » Sport » Handbaliștii juniori 2 de la LPS Vaslui dispută în weekend al doilea turneu de sală

Handbaliștii juniori 2 de la LPS Vaslui dispută în weekend al doilea turneu de sală

Handbaliștii juniori 2, pregătiți de Liviu Gugleș și Alexandru Zaharia, vor disputa sâmbătă și duminică cel de-al doilea turneu de sală. LPS Vaslui 2 va disputa două partide, cu CSU Suceava (ultima clasată) și LPS Suceava (liderul seriei). Mâine era programat un duel vasluian între LPS Vaslui 2 și LPS Vaslui, echipă pregătită de profesorul Laurențiu Cozma. Aceasta din urmă s-a retras însă din competiție, din cauza dificultăților financiare. Liceul cu Program Sportiv Vaslui nu mai putea susține două echipe în campionat.

Toate rezultatele înregistrate de LPS Vaslui vor fi anulate, veste care ajută echipa pregătită de Liviu Gugleș și Alexandru Zaharia în lupta pentru calificarea la turneul semifinal. LPS Vaslui 2 a pierdut cu 21 – 26 cu LPS Vaslui, în timp ce primele două clasate, LPS Suceava și CS Știința Municipal Bacău au câștigat în fața formației pregătite de Laurențiu Cozma. Astfel diferența dintre cele două și reprezentanta LPS Vaslui în Campionatul Național de handbal juniori 2 va scădea cu două puncte. De câștigat după retragerea LPS Vaslui mai au LPS Piatra Neamț și CSU Suceava, care au pierdut în fața acesteia. Decizia le va mai afecta în schimb pe CSS Bacău și LPS Iași, care au reușit victorii în fața echipei retrase din campionat.

Dacă scoatem din ecuație rezultatele înregistrate până acum de celelalte echipe cu echipa vasluiană care s-a retras din campionat, LPS Suceava ar fi lider cu 28 de puncte. CS Știința Municipal Bacău ar fi în continuare pe locul 2 doar datorită golaverajului, având 23 de puncte, câte are și LPS Piatra Neamț. LPS Vaslui 2 ar fi pe patru, cu 22 de puncte. CSS Bacău ar pierde serios teren în lupta pentru calificarea la turneul semifinal, ocupanta locului cinci având doar 18 puncte. LPS Iași, cu 13 puncte, ar mai avea un avans de doar 3 puncte în fața celor de la LPS Roman. Pe ultimul loc ar fi CSU Suceava, cu 9 puncte.

Doar primele trei locuri vor merge la turneul semifinal. Pe lângă cele două partide pe care le va disputa la turneul de sală LPS Vaslui 2 mai are de jucat anul viitor, în perioada februarie – aprilie, alte șapte partide.

CSU Suceava este o echipă competitivă care joacă de mult timp împreună și în ciuda poziției lor din clasament nu trebuie să abordăm partida ca și cum e deja câștigată. Faptul că acum a trebuit să facem o formulă nouă de joc din echipele 2001 și 2002 afectează omogenitatea echipei. Durează până se formează relațiile de joc, ne trebuie o perioadă de cel puțin o lună de zile în care să ne antrenăm împreună. Este mult de treabă dar sperăm să învingem măcar în primul joc și să rămânem în grafic pentru calificare. Cu LPS Suceava va fi mai greu, dar poate facem o figură frumoasă și le provocăm prima înfrângere. Din păcate am pierdut în primul turneu de sală două partide care ne -au fost la îndemână. Am pierdut cu cei de la Piatra Neamț pentru că am ratat foarte multe aruncări la poartă, peste 20. Cu Știința Bacău am condus chiar și la patru goluri, dar am căzut pe finalul partidei. Sperăm să obținem rezultatele bune de care avem nevoie. Ne dorim foarte mult calificarea la turneul semifinal și cred că e un obiectiv realizabil deoarece sportivii noștri au valoarea necesară pentru a ajunge acolo”, a declarat pentru Est News profesorul Liviu Gugleș, antrenor al echipei de handbal juniori 2 a LPS Vaslui. (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: