Home / Sanatate / Peste 14.000 de doze de vaccin antigripal, repartizate județului nostru pentru imunizarea populației vulnerabile

Peste 14.000 de doze de vaccin antigripal, repartizate județului nostru pentru imunizarea populației vulnerabile

Județul nostru a primit, marți, cea de-a doua tranșă, de peste 14.000 de doze, de vaccin antigripal necesar imunizării împotriva infecțiilor respiratorii specifice sezonului rece. Categoriile de populație vizate sunt cele cu risc de îmbolnăvire, cum ar bolnavi cronici, bătrâni și personal medico-sanitar.

Peste 14.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns, marți după-amiază, la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui în vederea imunizării în perioada imediat următoare a populației expusă riscurilor îmbolnăvirii cu viroze respiratorii specifice sezonului rece. Aceasta este a doua tranșă repartizată județului nostru, după ce, în toamna acestui an, autoritățile sanitare mai primiseră alte 350 de vaccinuri antigripale. În fapt, cantitatea primită acum este cea solicitată astfel încât, cel puțin teoretic, nu ar trebui să fie probleme la nivelul județului din acest punct de vedere.

Cea de-a doua tranșă de vaccin este destinată persoanelor cu vârsta cuprinsă între șase luni și 64 ani cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic și persoane cu infecție HIV. De asemenea, sunt vizate gravide, precum și personalul medico-sanitar și auxiliar din unitățile sanitare, care prin natura activității, vine în contact respirator cu pacienți sau cu asistați. Nu în ultimul rând vor fi vaccinate persoane rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medico-socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc crescut”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Cele 14.698 de doze de vaccin antigripal urmează a fi distribuite, în perioada imediat următoare, către medicii de familie, precum și către unitățile medico-sociale din județ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: