Google+
Home » Administratie » Platforma de gunoi de la Roșiești are stăpân. Firma Romprest a câștigat licitația, în ciuda contrestațiilor

Platforma de gunoi de la Roșiești are stăpân. Firma Romprest a câștigat licitația, în ciuda contrestațiilor

Platforma de gunoi de la Roșiești are, în sfârșit, stăpân, după aproape trei ani de zile în care autoritățile județene au tot organizat licitații care, din păcate, toate au fost sortite eșecului.

Consiliul Național al Soluționării Contestațiilor (CNSC) a respins toate cele patru contestații depuse împotriva firmei câștigătoare, respectiv Rompres SA București. În aceste condiții, autoritățile vasluiene nu vor mai fi nevoite, cel puțin din punct de vedere teoretic, să amenajeze o nouă platformă de gunoi în județ, pe lângă cea construită la Roșiești cu câteva zeci de milioane de euro.

Platforma de depozitare a deșeurilor de la Roșiești are șanse mari de deveni realitate. După trei ani de organizare de licitații pentru desemnarea unui operator care să preia gunoiul de la platformele de colectare construite la nivelul celor patru localități urbane importante ale județului, o firmă cu experiență în domeniu a fost desemnată câștigătoare a serviciului de colectare și depozitare a deșeurilor de la populație. În aceste condiții, cel puțin din punct de vedere teoretic, societatea care a câștigat licitația ar urma să intre în activitate în cursul anului viitor.

Deocamdată, CNSC a respins pe fond toate cele patru contestații depuse de celelalte firme înscrise la licitație împotriva societății care a câștigat dreptul de a executa serviciile de preluare, transport și depozitare a deșeurilor menajere. Urmează să fie declarat câștigătorul licitației pe SEAP și să se semneze contractul de prestări servicii”, ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Firma care a câștigat licitația pentru serviciul de salubritate la nivelul județului Vaslui ar urma să-și înceapă activitatea în cursul anului viitor. În aceste condiții, este posibil ca autoritățile să nu mai realizeze viitoarea platformă de colectare a deșeurilor de la Perieni, deși se aprobase construirea acesteia într-un timp cât mai scurt, în condițiile în care firmele de salubritate de la nivelul localităților urbane nu prea mai sunt acceptate pentru depozitarea gunoaielor pe platformele din alte județe. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: