Home / Justitie / Sediul Poliției Județene a început să prindă culoare, la propriu, după ani de zile de consolidări

Sediul Poliției Județene a început să prindă culoare, la propriu, după ani de zile de consolidări

Sediul Poliției Județene a început, în sfârșit, să prindă culoare, la propriu. Firma care a câștigat ultima licitație a început să văruiască și să finalizeze lucrările pe unul din corpurile clădirii aflat în reparații și consolidări de mai bine de un deceniu.

Greu de crezut, dar adevărat. Sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui începe să se înscrie în peisajul instituțiilor care dau o notă aparte zonei centrale municipiului Vaslui. După ani de zile de lucrări care nu păreau că se mai termină, sediul instituției a început să capete culoare, la propriu, și una care, sincer, încântă privirile. Deocamdată, a fost dată cu var doar o parte mică parte din clădire, cea dinspre parcarea cu Biblioteca Județeană. Lucrările continuă și pe latura sudică, cea dinspre Parcul Independenței.

Sediul IPJ Vaslui a reintrat într-un amplu proces de consolidare în acest an, după ce Ministerul Afacerilor Interne a aprobat alocarea sumei de 3,2 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii. Pe lângă refacerea structurii de rezistență a imobilului situat în zona centrală a municipiului Vaslui, investiția presupune și dotarea tuturor birourilor cu mobilier și aparatură specifică activității polițienești.

Lucrările de reabilitare a clădirii Poliției Județene Vaslui și dotarea acesteia va trebuie finalizată în termen de trei ani, respectiv până la mijlocul anului 2020. Inițial, sediul IPJ Vaslui a intrat într-un amplu proces de consolidare în 2006, însă lucrările au fost sistate după cinci ani din cauza lipsei de fonduri. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: