Home / Social / (VIDEO) Mărturiile părinților adolescentului de 16 ani, abandonat la Spitalul Județean după un accident cu scuterul

(VIDEO) Mărturiile părinților adolescentului de 16 ani, abandonat la Spitalul Județean după un accident cu scuterul

de Daniel MICU

Pe Neluțu Buche, Mos Nicolae nu l-a găsit acasa, anul acesta! Băiatul in varsta de 16 ani zace pe paturile spitalelor de câteva luni de zile, după un teribil accident cu scuterul petrecut în județul Brașov. Lovitura la cap aproape l-a ucis! Acum, doar respira! Ar trebui să fie externat din Spitalul de Urgență Vaslui, acolo unde a fost îngrijit in ultima luna de zile, după ce medicii de la Brașov au decis să îl transfere aici si unde e mai aproape de mama lui.

Doar că nevoile lui sunt excepționale si femeia, deși spune că a facut tot ce i-a stat în puteri in tot acest timp pentru a-si ajuta copilul, nu se poate ocupa singura de el. In plus, in judetul Vaslui nu exista un centru care sa ofere îngrijiri medicale paliative, asa ca reprezentantii spitalului au cerut ajutorul Direcției pentru Protecția Copilului pentru a găsi o soluție în acest caz tulburător.

Ieri, o asociație din Bacău și-a arătat disponibilitatea de a-l prelua pe băiat, însă există un inconvenient: pe perioada sărbătorilor de iarna, unitatea este închisă. Asta ar insemna ca Nelutu sa fie adus din nou la Vaslui la mijlocul lunii, pentru ca dupa 1 ianuarie sa se întoarcă la Bacău.

Nelutu s-a mutat la Brasov în urma cu cativa ani, după divorțul părinților. Fratele mai mare, care are acum 21 de ani, a rămas cu mama, în județul Vaslui, iar el si-a însoțit tatal. Isteț și pus mereu pe sotii, în august, băiatul a suferit un accident cu scuterul unui amic. S-a lovit puternic la cap. Medicii au anunțat familia ca băiatul are șanse mici de supraviețuire, însă va avea nevoie de luni intregi pentru recuperare. Cu acordul tatalui, pacientul a fost transferat în secția Terapie Anestezie Intensivă din cadrul Spitalului de Urgență Vaslui, in stare neuro vegetativa. Aici isi are domiciliul si aici e mai aproape de mama lui, Lacramioara, o femeie din Mălăiești.

“Ma doare sufletul enorm sa imi vad copilul in starea asta, de atâtea luni de zile! Imediat cum am aflat de accident, am mers la Brașov si am stat lângă el două săptămâni. M-a găzduit cineva! Eram si cu copilul mic după mine! A fost greu! Este din ce in ce mai greu! La Vaslui, merg si de doua ori pe saptamana sa il vad, la spital! Nu stiu daca ma aude! Ii povestesc cum e acasa, il rog sa se faca bine. Misca buzele, parca ar spune ceva. Mi se rupe inima, traiesc cu medicamente. Am discutat cu medicii, am luat legatura cu asistentul social, nu stiu cum e mai bine sa procedez pentru el! Eu il iau acasa si maine. E copilul meu! Îl spăl, fac tot ce tine de mine, dar are nevoie de medic, de asistenta, este hrănit printr un tub in gât. Nu am vazut asa ceva in viata mea! Daca as fi sprijinită in sensul acesta, l-aș aduce acasa. Trebuie să vă spun că traiesc din 160 lei, lunar. Am o fetita de 7 ani, dintr o relație de concubinaj. Bărbatul cu care traiesc acum, tatăl ei, e in Germania. Ehhh, e greu, credeti-ma! Fac ce pot! As fi de acord să fie internat intr-un centru special, pentru o perioada, macar, sa se recupereze cat de cat sau sa treaca iarna. La noi e dificil cand ninge mult! Nu mai sunt om de când s-a întâmplat!”, a spus Lacramioara Țâmpău.

Contactat telefonic, tatăl lui Nelu, ne-a asigurat că întâmplarea l-a marcat, dar ca el nu se poate implica in recuperarea sau îngrijirea fiului său: “Aici, muncesc. Abia ma descurc cu banii. Locuiesc cu chirie. Nu l-am vizitat pe baiat la Vaslui. Nu am cum sa plec de aici, imi pierd painea. E fosta soție acolo. Asta ar fi cea mai bună soluție pentru el sa fie cu mama lui sau sa aiba ajutor intr-un centru special. Imi pare foarte rau pentru tot ce se intampla cu Nelu! Imi pun speranța în Dumnezeu!”.

In urma demersurilor făcute de autorități, o asociație care oferă îngrijiri paliative pacienților aflați în situația acestui adolescent si-a aratat disponibilitatea de a-l prelua. Zilele acestea se va lua o decizie în privința lui Nelutu, un suflet greu incercat!

About Simona Vasile

x

Check Also

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: