Google+
Home » Administratie » Elevii din două comune, Delești și Cozmești, vor învăța în condiții europene, într-o școală ”la cheie”

Elevii din două comune, Delești și Cozmești, vor învăța în condiții europene, într-o școală ”la cheie”

Peste 160 de elevi din comunele Delești și Cozmești vor învăța, în premieră pentru județul nostru, în aceeași unitate de învățământ, una de nivel european, care a fost inaugurată după mai bine de opt ani de la demararea lucrărilor. Cu fonduri de la Banca Mondială, obiectivul a costat aproape două milioane de lei și face parte din lotul celor opt școli din județ construite pe această linie de finanțare.

Comuna Delești se poate mândri, în premieră, de primul obiectiv mai important construit în ultimele două decenii. După opt ani de eforturi și tot felul de probleme, școala din centrul comunei a fost inaugurată, miercuri, în prezența autorităților locale și județene, precum și a o parte din cei care se vor bucura se acest edificiu. Cu o capacitate de opt săli de clasă, din care două laboratoare, unitatea de învățământ va fi gazda, deocamdată, a 167 de copii de ciclu primar și gimnazial din Delești și Bălești (Cozmești). De altfel, este o premieră pentru județul nostru ca elevi din altă comunitate să învețe într-o școală din comuna învecinată.

Eforturile pentru noi au fost foarte mari pentru a se ajunge la acest moment în care elevii să poată învăța în acestă clădire nouă. Recepția școlii de la constructor s-a făcut încă de acum aproape doi ani, însă au existat probleme în ceea ce privește racordarea la rețeaua de electricitate și obținerea avizului de securitate la incendiu”, a declarat directorul Școlii Delești, Marius Dragomir.

Prezentă la inaugurare, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui a transmis autorităților locale să se implice în finalizarea dotării școlii, precum și la amenajarea spațiilor din împrejurimile unității de învățământ.

Sunt foarte bucuroasă că, într-o zi sfântă, de Moș Nicolae, inaugurăm o nouă școală dintr-un pachet de opt unități de învățământ cu finanțare de la Banca Mondială. Cred că și copiii sunt fericiți că învață într-o școală nouă și frumoasă în care, însă, mai sunt multe de făcut. De aceea, cred că autoritățile locale vor depune efortul să termine lucrările de amenajare și dotare în școală și împrejurimi”, a afirmat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

La rândul său, prefectul județului a subliniat importanța unei școli noi într-o comunitate din mediul rural.

Mulțumim domnului director și domnului primar pentru că ne-au invitat la un asemenea distins eveniment, în condițiile în care școala reprezintă unul dintre cele mai importante obiective ce ajută la dezvoltarea socială și economică a acestei comune. Copiii care beneficiază de condițiile din această unitate de învățământ reprezintă bazele acestei societăți și, mai cu seamă, viitorul acestei comune. Trebuie să le asigurăm toate condițiile pentru un învățământ de calitate”, a precizat prefectul Eduard Popica.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) i-a asigurat pe cei din comuna Delești de tot sprijinul instituției pe care o conduce. ”Vreau să mulțumesc celor care m-au invitat la deschiderea acestei școli și să felicit pe toți cei care au făcut ca visul să devină realitate. Asigur comunitatea din Delești de toată deschiderea și colaborarea CJ Vaslui pentru proiectele pe care urmează să le implementeze”, a declarat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Singura școală încă nefinalizată din pachetul celor opt unități de învățământ construite în județ cu fonduri de la Banca Mondială este cea din Rădeni, comuna Dragomirești. Autoritățile de acolo se confruntă cu problema obținerii autorizației de securitate la incendiu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: