Google+
Home » Invatamant » Liceenii de la Colegiul ”Guguianu”, mesagerii lui Moș Nicolae pentru copiii internați la spitalul bârlădean

Liceenii de la Colegiul ”Guguianu”, mesagerii lui Moș Nicolae pentru copiii internați la spitalul bârlădean

de Mihaela NICULESCU

Moș Nicolae a venit ieri în vizită și la copiii internați în secția Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad. Elevii claselor a IX-a A și a XII-a B de la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni au fost mesagerii Moșului, aceștia venind încărcați cu 40 de pachete, daruri care să le aducă pe față zâmbete micuților bolnavi.

Activitatea „Un zâmbet pentru fiecare copil”, în cadrul căreia a avut loc această acțiune, se desfășoară de mai bine de un an, inițiatoarea fiind Irina Cârnu, profesor la Colegiul Tehnic din Zorleni. Micuții internați în secția Pediatrie s-au bucurat de dulciurile pe care le-au găsit în punguțe, alături de fructe, dar și de baloane, jucării și haine pentru ei.

Este al doilea an în care elevii din cele două clase fac o colectă și dăruiesc un strop de fericire, un zâmbet copiilor aflați în suferință, pe patul de spital. Ne-am fixat deja obiectivul, acela de a renaște speranța. După reacțiile copiilor, după bucuria cu care ne-au primit, îndrăznesc să spun că ne-am atins scopul”, a declarat Irina Cârnu.

Deși nu au ajuns în ora de vizită, mesagerii lui Moș Nicolae au fost lăsați să intre în secția de Pediatrie, cadrele medicale fiind oarecum surprinse.

Medicii și doamnele asistente medicale ne-au deschis larg porțile, emoționați că și-a amintit cineva totuși și de acești copii. Am fi vrut să nu-i vizităm aici, ci într-un parc de joacă, dar și suferința face parte din viața noastră, așa că e bine să fim alături de acești copii, mulți neconștientizând ce este boala. Micuții pacienți au uitat pentru câteva minute că sunt departe de casă și ne-au îmbrățișat”, a mărturisit Alin Cristinel, elev în clasa XII B, la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni.

Și Ana Diaconu, elevă în clasa a IX-a A, a rămas surprinsă de reacția copiilor și și-a propus, atâta vreme cât va fi în liceu, să-și facă o obișnuință din a veni la spital împreună cu colegii ei pentru a dărui din puținul lor și celor aflați în nevoi.

Dorința de a ajuta, de a mă simți utilă, mă face să mă simt bine. De când eram mică am vrut să-i ajut pe cei aflați în nevoie. Când am intrat la Pediatrie am rămas emoționată de copiii care stăteau în pătuț. Nu le-am arătat că sufăr alături de ei, le-am oferit cu drag pachetele și ei m-au recompensat cu multe îmbrățișări. Mulți poate nici nu știu cine e Moș Nicolae, dar cred că evenimentul de astăzi nu-l vor uita prea curând”, a spus aceasta.

Anul trecut elevi de la Colegiul Tehnic din Zorleni au fost alături de copiii instituționalizați la Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Sărbătorile de iarnă nu s-au încheiat și cu siguranță că oameni cu suflet curat, ca elevii din Zorleni, vor simți nevoia să dăruiască celor care au nevoie de iubire.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: