Google+
Home » Justitie » (VIDEO) Individul care și-a ucis o vecină octogenară în timp ce o viola s-a predat poliției după 4 luni în care a fost chinuit… de coșmaruri!

(VIDEO) Individul care și-a ucis o vecină octogenară în timp ce o viola s-a predat poliției după 4 luni în care a fost chinuit… de coșmaruri!

de Daniel MICU
Un individ în varsta de 20 de ani din localitatea vasluiana Podu Oprii (comuna Bunesti Averesti) isi va petrece tinerețea după gratii după ce, în urma cu aproape patru luni, si-a omorat o vecina in varsta de 85 de ani, în timp ce o viola. Pe durata anchetei, s-au luat amprente la tot satul si zeci de persoane au dat declarații, localnicii traind cu teama zi si noapte. Ionuț Dodu facea parte din cercul de suspecti, insa imediat dupa comiterea faptei a plecat la Bucuresti, la munca. Abia luni dimineata s-a intors in sat si a mers de bună voie la politie pentru a fi amprentat.
Trupul Catincai Iacob a fost gasit de o vecina, care o ajuta sa pregateasca o pomana pentru nepotul batranei, decedat în urma cu șapte ani. Ingrozita, femeia a alertat autoritatile. Inițial familia femeii a crezut că decesul a survenit din cauze naturale, având în vedere că bătrâna nu prezenta urme de violență. La autopsie s-a constatat însă că moartea a fost violentă și s-a produs prin asfixie. Oamenii legii au inceput o ancheta dificila, intrucat nimeni nu vazuse si nu auzise nimic, locuinta batranei fiind izolata. Cercetările au stabilit că inculpatul a pătruns fără drept în curtea și apoi în locuința victimei, pe care a imobilizat-o și, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, a întreținut cu victima un act sexual prin constrângere, după care a omorât-o. Cel mai probabil, autorul i-a îndesat o carpa pe gura pentru a nu mai tipa.
Din start, anchetatorii au pornit pe un drum sinuos, cu multe necunoscute. S-au luat probe, s-au facut masuratori, intreg satul a fost chemat pentru amprentare si au fost audiati sute de oameni. In timp ce toata lumea fierbea, Ionuț Dodu a șters-o din sat. A plecat la București, însă poliția îl suspecta deja. Politistii l-au chemat insistent sa îi ia si lui amprentele, pentru a fi comparate cu cele gasite in locuinta victimei, insa Dodu s-a sustras timp de patru luni, invocand diverse pretexte.
Luni dimineata, s-a intors in comuna si, dupa ce si-a vizitat prietena, s-a predat. A recunoscut totul și le-a declarat anchetatorilor că face acest lucru întrucât în tot acest timp a fost chinuit de coșmaruri.
”A fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, violare de domiciliu și omor”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.
Părinții tânărului, sfâșiați de durere și de rușine
Întreg satul este consternat, dar și ușurat că, în sfârșit, criminalul a fost prins. Oamenii vor ca Dodu să fie pedepsit aspru. Toți o regretă pe bâtrînica harnică și chibzuită.
„O femeie m-a anuntat ca batrana e moarta in casa. Am fugit intr-un suflet si am gasit-o acoperita, cu sange la gura, ravasit totul. Am sunat la primarie, a venit politia. Noi pregăteam împreună cu ea pomana pentru nepotul decedat acum șapte ani, deoarece isi dorea foarte mult asta. Nu se gândea la moarte. Avea 85 de ani,

Ionuț Dodu

Ionuț Dodu

dar era puternică, se ținea tare. Mai avea de trăit. Tot satul a stat cu frica din august încoace, având în vedere că era liber criminalul. Sunt oameni bătrâni, singuri, care dorm de atunci cu toporul în usa. Toti ne-am pus becuri in curți, mergem cu teama la wc. Credeam că pentru bani a intrat peste ea, nu a gasit si s-a apucat de altele. Nici nu va pot spune in ce hal a chinuit-o, nenorocitul!”, ne-a declarat Emilia Stefan, ruda victimei.

Cel care suferă cel mai mult pentru păcatele lui Ionuț Dodu este tatăl acestuia. Omul se simte vinovat după ce fiul l-a umplut de rușine. Sufletul îi este rupt de durerea de a-și vedea copilul închis, dar și de rușinea de a fi crescut un pervers criminal.
„Nu stiu nimic, nu mi-a spus nimic. Nici acasa nu a venit. El a fost prin Franta, s-a luat cu fel de fel de oameni, nu stiu ce sa spun! E fiul meu si nu credeam că este in stare de asa ceva, dar daca a recunoscut, atunci sa isi traga pedeapsa! Asa ceva nu e normal! El a stat putin atunci in sat, a plecat la Bucuresti sa isi caute de lucru pe santier. Nu am banuit nimic. Politistii imi spuneau sa il chem acasa pentru a i se lua si lui amprente, asa cum ni s-au luat si noua! Mă doare sufletul, sper sa nu fie adevarat, pentru ca nu era un băiat rau, isi vedea de treaba! Nu imi dau seama ce a fost acolo! Imi pare foarte rau!”, ne-a spus tatăl agresorului.
Desi parintilor le vine greu sa creada ca fiul lor e un criminal, intreaga comunitate rasufla usurata si cere ca vinovatul sa fie aspru pedepsit.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: