Home / Administratie / 31 decembrie, termen limită pentru amenajarea compartimentului destinat internărilor de zi la Spitalul „Beldiman”

31 decembrie, termen limită pentru amenajarea compartimentului destinat internărilor de zi la Spitalul „Beldiman”

de Mihaela NICULESCU

31 decembrie este termenul limită până la care Spitalul “Elena Beldiman” va trebui să dea în funcțiune compartimentul pentru internarea de zi. Reprezentanții spitalului spun că până la sfârșitul lunii compartimentul va fi inaugurat, lucrările de amenajare a spațiului situat la parterul unității fiind finalizate, acum lucrându-se doar la montarea paturilor, noptierelor și a altor obiecte de mobilier sanitar din saloane, holuri și grupurile sanitare.

Pavilionul destinat internării de zi va avea 5 saloane și 19 paturi și va găzdui pacienți internați în toate secțiile medicale, inclusiv cele chirurgicale. Intrarea în compartimentul destinat internării de zi se va face pe prima ușă a ambulatoriului de specialitate, la intrare fiind amenajat un birou de registratură și o sală de așteptare. Reprezentanții spitalului spun că bolnavul va intra în salon echipat în pijamale și va beneficia de asistență medicală maximum 12 ore, continuu sau cu intermitențe. Pacienții care au nevoie de un simplu tratament sau de analize vor putea sta internați pe parcursul mai multor zile, doar câte o oră sau două pe zi, cei care au nevoie de anumite intervenții mai complicate putând sta continuu 12 ore.

Inaugurarea compartimentului pentru internare de zi din corpul principal al spitalului reprezintă doar o primă parte a planului de conformare pe care unitatea sanitară bârlădeană va trebui să îl îndeplinească în privința acestui tip de internare. La anul, Spitalul „Beldiman” va trebui să amenajeze alte câteva compartimente la parterul unor secții precum Neurologie, Pneumologie și Psihiatrie, în care pacienții să fie asistați medical în regim de internare de zi.

About Tehno Redactor

x

Check Also

A ajuns gripa sezonieră în județ!

Șapte cazuri de gripă sezonieră au ...

Ambulanță aflată în misiune, grav avariată la Bârlad, în urma unui accident

Accident rutier la Bârlad, în care ...

Ideea unui nou spital la Bârlad rămâne… în aer

de Mihaela NICULESCU <<Spitalul Municipal de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: