Home / Administratie / Cea mai serioasă investiție din ultimii 27 de ani pentru firma de reparații drumuri a Bârladului

Cea mai serioasă investiție din ultimii 27 de ani pentru firma de reparații drumuri a Bârladului

SC REISER SA Bârlad, firma de reparații drumuri și poduri a orașului, a scăpat de rușinoasele tinichele pe care le folosea pentru transportarea materiei prime necesare lucrărilor de asfaltare. De ieri, REISER este posesoarea unei autobasculante de ultimă generație, pe care conducerea firmei a comandat-o încă din luna august.

Noua achiziție, care a costat 63.000 de euro (fără TVA) va înlocui tractorul și camionul folosite până acum pentru transportul asfaltului, două utilaje extrem de vechi, din 1980, respectiv, 1989.

”Suntem extrem de mulțumiți de această investiție pe care am reușit să o facem. Noul utilaj are o capacitate de 10 tone, este echipat în așa fel încât să corespundă îndeplinirii operațiunilor de asfaltare, cu basculare pe toate direcțiile. Avem în intenție ca în cel mai scurt timp posibil să mai cumpărăm un tractor, o autoutilitară și o freză de curățat asfaltul, de 50 de centimetri”, a declarat Adriana Ursu, directorul REISER Bârlad.

Adriana Ursu este cea care a și oficiat ”botezul” tradițional, spărgând șampania de noua mașină, în prezența salariaților firmei, dar și Consiliului de Administrație al firmei, în frunte cu Daniel Buzamăt.

Autobasculanta este prima achiziție serioasă de după 1989 a Secției de drumuri și poduri, devenită în urmă cu 20 de ani (în timpul mandatului de primar al lui Doru Gabriel Craus) SC REISER SA. Din anul 2000 și până astă-vară, la conducerea firmei a fost Florin Ghenghea și, deși s-a bucurat de sprijinul și susținerea PSD (partidul care a condus orașul în tot acest răstimp), Ghenghea nu a lăsat nimic notabil în urma sa. Adriana Ursu, inginer constructor de meserie, vine din același partid ca și Ghenghea, însă față de acesta s-a remarcat încă de la începutul mandatului său printr-o preocupare permanentă față de tot ce poartă semnătura REISER. Dacă va fi lăsată să-și facă treaba și va avea parte în continuare de sprijinul Consiliului Local Bârlad (acționarul unic al firmei), în următorii ani bârlădenii ar putea asista la o transformare spectaculoasă a REISER SA, atât din punct de vedere al dotărilor, dar mai ales al calității lucrărilor. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Toalete de 12 miliarde de lei vechi la Pogana

Aproape 1,2 milioane lei costă cinci ...

Ideea unui nou spital la Bârlad rămâne… în aer

de Mihaela NICULESCU <<Spitalul Municipal de ...

Prefectura cere revocarea lui Maricel Gîfu din funcția de administrator public al comunei Pogana

Maricel Gîfu nu poate fi administrator ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: