Google+
Home » Sport » Doi vasluieni au pus umărul la calificarea formației CSȘM Bacău în sferturile Cupei României la handbal masculin

Doi vasluieni au pus umărul la calificarea formației CSȘM Bacău în sferturile Cupei României la handbal masculin

Vasluienii Dragoș Hanțaru și Alexandru Ionescu, obișnuiți ai loturilor naționale de handbal masculin, s-au calificat miercuri în sferturile Cupei României, după ce Club Sportiv Școlar Municipal Bacău a dispus de AHC Dunărea Călărași, scor 32 – 21.

Hanțaru a oferit un adevărat recital, marcând de 10 ori împotriva unei echipe de play-off din Liga Zimbrilor. Ionescu a marcat și el un gol. În ciuda faptului că echipa vasluienilor evoluează în Divizia A, al doilea eșalon valoric de handbal masculin din țară, aceasta a fost o nucă tare și a reușit în cele din urmă victoria după aruncările de la șapte metri, scor 32 – 31.

Pentru CSȘM Bacău au evoluat Rusu, Freiwald, Crăciunescu (portari), Hanțaru 10 goluri, Gal 4, Juverdianu 4, Broască 4, Cotinghiu 3, Dumitriu 2, Kurtes 2, Ionescu 1, Păunică 1, Drăgan 1, Burbulea, Atănăsoaie, Păunescu.

AHC Dunărea Călărași a abordat partida cu jucătorii Erhan, Șelaru (portari), Peric 6 goluri, Grasu 5, Dospinescu 4, Lazovic 3, Fotache 3, Gurkovsky 3, Timofte 2, Vartic 2, Starchenko 2, Nosrati 1, Popia, Tărîță, Stankovic, Dinescu.

Cu ocazia duelului din „optimile” Cupei a avut loc și o campanie de strângere de jucării pentru copii, spectatorii fiind invitați să vină la sală cu plușuri pe care să le arunce în teren la pauza meciului.

Elevii lui Gabriel Armanu ocupă primul loc în Divizia A și au terminat turul cu maxim de puncte, după 9 victorii consecutive. Vasluienii Dragoș Hanțaru și Alexandru Ionescu vor promova direct în Liga Zimbrilor, fără să dispute barajul, dacă vor fi pe prima poziție și la sfârșitul sezonului.

“Știam că ne va fi foarte greu pentru că întâlnim o echipă de play-off, dar am crezut de la bun început că putem obține acest rezultat, mai ales că meciul s-a disputat acasă la noi. Repriza a doua a fost una cu răsturnări de scor și cu 10 minute înainte de fluierul final eram conduși la două goluri. Ne-am mobilizat însă exemplar cu toții și un aport important l-a avut publicul băcăuan, care a reușit să ne împingă de la spate către această performanță. Cu siguranță suntem mai puternici acum decât anul trecut, când am pierdut barajul de promovare. Mai avem de muncit pentru a putea avea pretenții la unul din primele opt locuri din Liga Zimbrilor, dar victoria aceasta arată că merităm să fim în primul eșalon. Sper să facem o figură frumoasă în următorul sezon. Ca și până acum, nimeni nu va fi sigur de postul lui, vor juca întotdeauna cei mai în formă jucători la momentul meciului. Indiferent de transferurile care se vor face pentru ca echipa să facă față în Liga Zimbrilor eu unul voi da tot ce am mai bun.”, a declarat pentru Est News vasluianul Dragoș Hanțaru. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: