Google+
Home » Administratie » Iată care este valoarea indemnizației de hrană pe care bugetarii vasluieni o vor primi în locul tichetelor de masă

Iată care este valoarea indemnizației de hrană pe care bugetarii vasluieni o vor primi în locul tichetelor de masă

S-a hotărât: de anul viitor, tichetele de masă acordate bugetarilor vor fi înlocuite cu indemnizații de hrană. Această “înlocuire” vine însă cu o întârziere semnificativă, deoarece tichetele de masa dispar de la 1 ianuarie 2018, iar indemnizațiile de hrană se acordă de la 1 decembrie 2018. Așadar, în primele 11 luni ale anului viitor, angajații statului nu vor beneficia de niciuna dintre aceste variante.

Mai bine mai târziu, decât niciodată, așa cum se întâmplă cu angajații din sistemul privat. De bine, de rău, bugetarii stau oricum mai confortabil la capitolul facilități. Așadar, printr-o ordonanță de urgență adoptată alaltăieri, s-a stabilit ca indemnizația de hrană a salariaților de la stat să fie acordată lunar, într-un cuantum reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată. Indemnizațiile de hrană prevăzute se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară.

Ținând cont de faptul că salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost stabilit la 1.900 lei lunar (începând cu 1 ianuarie 2018), rezultă că indemnizația de hrană acordată lunar bugetarilor în locul tichetelor de masă va avea valoarea de 316 lei (2 x 1.900 lei : 12).

Beneficiarii indemnizației de hrană stautată prin ordonanța adoptată alatăieri sunt toți angajații din sectorul bugetar, excepție făcând salariații din MApN, MAI, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, SRI, SIE, SPPSTS, precum și a personalului poliției locale care, potrivit legii, beneficiază deja de drepturi de hrană. De asemenea, indemnizația de hrană nu se acordă persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, alese și numite. (Paul ALEXA)

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: