Google+
Home » Administratie » Reparații asfaltice de sezon pe drumurile naționale din județ

Reparații asfaltice de sezon pe drumurile naționale din județ

Temperaturile scăzute din ultima perioadă, căderile de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie au determinat intervenția drumarilor prin operațiuni de deszăpezire și răspândire de material antiderapant. Din reviziile periodice în teren efectuate de personalul de specialitate, a rezultat apariția unor degradări la carosabil, ceea ce a determinat ca echipajele secției Drumuri Naționale Bârlad să intervină cu lucrări de sezon pe drumurile naționale din aria sa de competență.

Lucrările sunt efectuate în regie proprie, cu tehnologie adecvată condițiilor meteo, conform normativelor în vigoare. Pentru acestea este folosită mixtură stocabilă, pretabilă lucrărilor „la rece” (până la -20 grade C), și vizează toate drumurile unde au fost constatate degradări, o atenție deosebită fiind acordată podurilor și viaductelor.

De asemenea, în această perioadă sunt executate de echipele secției Drumuri Naționale Bârlad și alte lucrări, respectiv montare de parapete metalice și finalizarea montării parazăpezilor în toate punctele vulnerabile la viscol.

Intervenții similare vor avea loc și în zilele următoare, atât cât condițiile meteo o vor permite. Ele se vor desfășura cu blocarea temporară, pentru scurtă durată, a părții carosabile de pe un singur sens, fără perturbarea majoră a traficului rutier. În acest sens, secția Drumuri Naționale Bârlad recomandă conducătorilor auto să circule în continuare cu atenție pe porțiunile semnalizate, solicitând totodată înțelegere pentru eventualul disconfort creat. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: