Home / Administratie / Zeci de firme din județ, descoperite lunar de Inspecția Muncii că încalcă legislația în domeniu

Zeci de firme din județ, descoperite lunar de Inspecția Muncii că încalcă legislația în domeniu

Peste 74 de angajatori din județ au fost găsiți în neregulă de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui în ultima lună în care s-au desfășurat activități de control în domeniul relațiilor de muncă și al sănătății și securității în muncă. Față de perioadele anterioare, numărul firmelor descoperite cu abateri este în scădere, în special în ceea ce privește munca fără forme legale.

ITM Vaslui nu i-a iertat nici în noiembrie pe agenții economici care au ”călcat pe bec”. Astfel, nu mai puțin de 74 de angajatori au fost sancționați în urma celor 157 de controale desfășurate la firmele din județ în ultima lună. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 53.000 de lei, din care 118 au fost în domeniul sănătății și securității în muncă și una, în sumă de 20.000 de lei, pentru muncă ”la negru”.

”Sancțiunile au fost aplicate pentru diverse neconformități constatate din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, precum neelaborarea de instrucțiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic, neefectuarea instructajului de protecția muncii. De asemenea, lipsa echipamentului de lucru și de protecție, neasigurarea materialelor necesare informării și instruirii lucrătorilor și neevaluarea riscurilor locurilor de muncă reprezintă în continuare probleme pentru angajatori”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Tot în ultima lună, au fost raportate la ITM și două accidente de muncă, care sunt în curs de desfășurare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-au petrecut acestea. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

Doi pui de tigru bengalez, achiziționați de Grădina Zoologică din Bârlad. Când ii vor putea vedea vizitatorii?

de Mihaela NICULESCU Doi pui de tigru bengalez vor ...

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: