Google+
Home » Administratie » Centru after school în Bogdănești, pentru 15 elevi necăjiți din comună

Centru after school în Bogdănești, pentru 15 elevi necăjiți din comună

Un centru after school, unul din puținele din județ existente în mediul rural, a fost deschis, luni, în satul Unțești (Bogdănești), în locul unei foste mori aflată într-o stare avansată de degradare. Cu o investiție de 128.000 de euro, bani provenind de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, unitatea se adresează, deocamdată, unui număr de 15 copii proveniți din familii cu situații materiale precare. Autoritățile speră ca, din primăvară, să funcționeze la capacitatea maximă de 25 de elevi.

Autoritățile locale din Bogdănești au făcut un cadou nesperat pentru 15 elevi din comună care provin din familii cu situații materiale precare, prin deschiderea unui centru de îngrijire de zi de tip after school. Cu o capacitate de până la 25 de locuri, unitatea a fost realizată printr-un proiect în valoare de 128.000 de euro, finanțat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în parteneriat cu Ministerul Muncii și cu partea de cofinanțare minimă a primăriei. În fapt, autoritățile locale au contribuit cu imobilul în care a fost realizat centrul, în trecut o fostă moară degradată. Pe lângă componenta socială, primăria a creat și cinci locuri de muncă.

Este un obiectiv drag sufletului nostru. Din fericire, am reușit să-l terminăm, și spun asta pentru că am avut o serie de necazuri în derularea investiției. Dar nimic nu mai contează acum când l-am finalizat. Ne bucură pentru că dăruim o mică bucurie și vedem o sclipire în ochi copiilor beneficiari ai acestui proiect, unii aflați în situație de risc. Elevii au fost selectați cu mare atenție pentru că sunt cazuri sociale, din păcate, prea multe”, ne-a declarat primarul comunei Bogdănești, Ion Dorobanțu.

După terminarea orelor de curs, elevii beneficiari merg de la școală direct în centru, unde beneficiază de o masă caldă. Ulterior, după perioada de recreere, elevii își vor face temele, sub supravegherea cadrelor angajate în cadrul centrului. Costurile lunare cu salarizarea, masa copiilor și utilitățile centrului depășesc 12.000 de lei, bani suportați de la bugetul local. Autoritățile au obligația de a-l ține în funcțiune timp de cinci ani. Primarul Ion Dorobanțu a spus că nu se pune problema să nu fie menținut pe perioada celor cinci ani. Mai mult decât atât, edilul și-a propus ca, în primăvara anului viitor, centrul să funcționeze la întreaga capacitate de 25 de locuri. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: