Home / Administratie / Ministrul Justiției a fost la Penitenciarul Vaslui să vadă de ce se plâng angajații instituției

Ministrul Justiției a fost la Penitenciarul Vaslui să vadă de ce se plâng angajații instituției

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost în vizită, luni, la Penitenciarul Vaslui, după ce angajații instituției au reclamat faptul că funcționează cu o schemă de personal subdimensionată, cu mult sub normativ. Probabil speriat de eventuale mișcări de protest, ministrul a spus că va suplimenta numărul de posturi în sistemul penitenciar din întreaga țară cu 1.000 de locuri și va plăti orele suplimentare efectuate de angajați.

Angajații Penitenciarului Vaslui au avut un oaspete de seamă încă din prima zi a acestei săptămâni. Cel care le-a trecut pragul, singur și fără nici un consilier, a fost chiar șeful cel mare, respectiv ministrul Justiției. În drum spre București, Tudorel Toader a oprit pentru câteva ore și la unitate de detenție din județul nostru pentru a vedea ”la firul ierbii”, așa cum i-au cerut salariații unității, care este situația din teren. Asta după ce angajații au amenințat cu grevă, având în vedere problemele legate de deficitul de personal și numărul foarte mare de ore suplimentare efectuate în acest an și neplătite, în unele cazuri depășind 360.

Avem multe măsuri pe care vrem să le luăm. Este foarte posibil ca săptămână aceasta să intre în guvern un proiect de hotărâre prin care să  suplimentăm schema de personal la nivel Administrației Naționale a Penitenciarelor cu 1.000 de locuri. Mai pregătim un proiect de act normativ, că o fi ordonanță sau lege, eu cred că va fi o ordonanță de urgență, prin care o să asigurăm temeiul legal pentru plata orelor suplimentare din sistemul penitenciar”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

La nivelul Penitenciarului Vaslui, există un număr de aproape 250 de angajați, în condițiile în care normativele europene prevăd, la cei 1.000 de deținuți aflați în unitatea de detenție, aproximativ 500 de salariați. Situația a apărut odată cu darea în folosință, în anul 2013, a noului penitenciar din Vaslui. Deși capacitatea acestuia s-a dublat, numărul angajaților a rămas același. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O nouă victorie în instanță! O fostă angajată a spitalului din Bârlad a câștigat procesul cu instituția

Curtea de Apel Iași a ...

Un bărbat de 41 de ani din Bârlad a sărit gardul unei gospodării și a amenințat cu cuțitul o femeie

Polițiștii bârlădeni au probat activitatea ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: