Home / Social / 13 firme din județ , amendate de Inspecția Muncii pentru neregulile descoperite în urma unor accidente de muncă

13 firme din județ , amendate de Inspecția Muncii pentru neregulile descoperite în urma unor accidente de muncă

Un număr de 13 firme din județ au fost amendate de angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui pentru neregulile descoperite în urma unor accidente de muncă înregistrate în ultimii cinci ani. În fapt, inspectorii de muncă au vrut să vadă dacă angajatorii au remediat problemele în urma cărora au fost comise incidentele soldate cu rănirea sau chiar moartea salariaților.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a controlat, în ultimele șase luni, 27 de firme din județ care au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani. Pe timpul verificărilor, inspectorii de muncă au constatat că, din cele 272 de măsuri dispuse prin procesele verbale de constatare în vederea prevenirii unor evenimente similare, au fost realizate 253.

”Măsurile nerealizate au constat în neinstruirea lucrătorilor cu privire la cauzele care au generat evenimentele sau nu au fost revizuite, în urma producerii evenimentelor, instrucțiunile proprii de securitate și sănătate în muncă, planul de prevenire și protecție și evaluarea riscurilor. De asemenea, s-a constatat că nu a fost organizată activitatea de prevenire și protecție. Nu în ultimul rând, inspectorii au depistat angajatori care nu țin evidenta accidentele de muncă în registre unice”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Pentru neregulile descoperite, inspectorii ITM au sancționat 13 angajatori, cărora le-au fost aplicate un număr de 15 sancțiuni contravenționale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sectorul zootehnic din județul Vaslui este în pragul falimentului

de Dănuț CIOBANU Crescătorii de ...

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

%d blogeri au apreciat: