Google+
Home » Social » Coadă de zeci de TIR-uri în Vama Albița pe terminalul de mărfuri

Coadă de zeci de TIR-uri în Vama Albița pe terminalul de mărfuri

Autoritățile de frontieră se confruntă din nou cu aglomerație în Vama Albița, pe sensul de ieșire din țară, pe terminalul de mărfuri, acolo unde se află zeci de TIR-uri la rând. Creșterea traficului este ca urmare a apropierii sărbătorilor de iarnă, agenții economici din Republica Moldova făcând aprovizionarea cu marfă.

Apropierea sărbătorilor a condus la creșterea traficului rutier în Vama Albița, în special pe terminalul de mărfuri. Astfel, zeci de TIR-uri erau la rând, miercuri, pe poarta de ieșire din țară, rândul format ajungând în localitatea Rîșești, prima de lângă punctul de trecere al frontierei din județul Vaslui. În consecință, șoferii sunt nevoiți să aștepte ore întregi la coadă pentru a trece granița în Republica Moldova.

În decembrie, de regulă, traficul de marfă crește pe sensul de ieșire din țară. Este ceva ciclic. În medie, șoferii așteaptă la rând 5-6 ore pentru că lucrăm cu aceeași oameni ca și atunci când traficul este unul normal”, ne-a declarat directorul Vămii Vaslui, Marius Costache.

Majoritatea autotrenurilor aflate la rând sunt din Republica Moldova și transportă fructe, legume și produse industriale. Autoritățile vamale cred că traficul ar putea reveni la normal în următoarele două zile. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: