Google+
Home » Sport » Grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad dispută în acest sfârșit de săptămână Cupa “Prosport” Focșani

Grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad dispută în acest sfârșit de săptămână Cupa “Prosport” Focșani

Micii fotbaliști bârlădeni născuți în 2007, de la Atletic Club Bârlad, vor disputa în weekend Cupa “Prosport” Focșani, competiție de prestigiu la care se adună de fiecare dată echipe de calibru din țară. La această ediție s-au înscris 20 de formații, care au fost împărțite în cinci grupe a câte patru.

De această dată, pe lângă echipa bârlădeană și gazda Prosport Focșani și-au mai anunțat prezența Concordia Chiajna, LPS Galati (alb și roșu), Juniorii Bacău, FCSB (alb și roșu), Juniorul Galati (alb și roșu), Școala Laurențiu Muscalu, ROT Tecuci, Ceahlăul Piatra Neamț (alb și roșu), FK Miercurea Ciuc, Dacia Unirea Brăila, Viva Buhuși, Sporting Bacău, LPS Focșani și Bucegi Râșnov.

Atletic Club Bârlad a fost plasată în grupa A, în care va da piept cu Concordia Chiajna, LPS Galați Alb și Juniorii Bacău. Dacă vor disputa optimile bârlădenii vor da piept cu cel mai bun loc 2 din cele 5 grupe.

Grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad vine cu moralul ridicat, după ce a câștigat luna aceasta Cupa Viva Activ Buhuși. Au ajuns în finală după 2 – 0 cu LPS Piatra Neamț, 3 – 0 cu Olimpia Onești și 1 – 1 cu CSS Târgu Neamț. În ultimul act au dispus de Ceahlăul Piatra Neamț, scor 3 – 2.

Bârlădenii vor a doua realizare importantă într-o lună la turneul de la Focșani, după ce grupa 2008 a urcat pe podium, câștigând finala mică, scor 7 – 4 cu AFC Bubu Bacău.

“Momentan avem un copil răcit, dar sper să își revină până sâmbătă, când debutăm în competiție. Sunt echipe necunoscute și nu putem spune de acum dacă va fi greu sau ușor. Cu atât mai mult la copii, care pot face face turnee de senzație, dar pot avea și perioade în care să nu le iasă nimic pe teren. Știm însă că la Concordia Chiajna este o bază solidă, inclusiv la copii și juniori. Cu siguranță că și celelalte echipe din grupă au atuurile lor. Sper să îi mobilizez ca la fluierul de start al fiecărui meci să fie conectați și să facă o figură frumoasă. Suntem pe un drum ascendent și sunt foarte mulțumit de modul în care evoluează copiii noștri. Se vede că nu muncim în zadar și ne așteptăm ca peste câțiva ani să arate și constanța pe care ne-o dorim, cu scopul de a obține performanțe. Nu ne interesează acum cupele și medaliile, important este ca ei să învețe din fiecare joc și să crească. Este îmbucurător însă când fac un turneu bun, pentru că asta arată că își doresc și se întrebuințează. Astfel capătă încredere în forțele proprii, iar psihicul este un capitol important în viața unui fotbalist. A trebuit să muncim mult în această privință, dar se vede că de la turneu la turneu realizează că sunt talentați.Important este ca ei să joace fotbalul cu zâmbetul pe buze și rezultatele vor veni de la sine”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad. (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: