Google+
Home » Justitie » Hoți din județul Iași, prinși de polițiștii hușeni

Hoți din județul Iași, prinși de polițiștii hușeni

Trei bărbați din comuna Moțca, județul Iași, care au sustras bani din locuințele a două persoane din comuna Arsura, au fost reținuți de polițiștii hușeni.

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși au probat activitatea infracțională a trei bărbați în vârstă de 26, 29 și respectiv 36 de ani, din comuna Moțca, județul Iași, bănuiți de comiterea a două infracțiuni de furt din locuință. În luna septembrie 2016 aceștia s-au deplasat în comuna Arsura și au abordat diverse persoane sub pretextul de a cumpăra televizoare model vechi. Două persoane din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Arsura au dat curs solicitării și au permis astfel bărbaților să intre în locuințele lor. Bărbații s-au înțeles la preț cu persoanele interesate și pentru a achita produsele dorite le-au oferit bancnote de 500 de lei, pentru a primi rest și a observa astfel locul unde proprietarii țineau banii. Ulterior, proprietarilor le-a fost distrasă atenția și li s-a sustras banii din imobil. După plecarea bărbaților, proprietarii au constatat lipsa banilor și au sesizat poliția. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 9000 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, Poliției municipiului Vaslui cu sprijinul polițiștilor din structurile de acțiuni speciale au efectuat marți trei percheziții domiciliare pe raza comunei Moțca. Hoții au fost conduși la sediul poliției, iar după audieri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Ieri, bărbații au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive. Față de bărbatul de 26 de ani, Parchetul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar. Ceilalți doi bărbați au fost prezentați în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. În timpul ședinței de judecată, a intervenit împăcarea părților ca urmare a recuperării în totalitate a prejudiciului cauzat prin săvârșirea faptelor.

Pentru a preveni astfel de fapte, poliția recomandă insistent să nu primiți în curte cetățeni străini de comunitate, care oferă diverse bunuri spre vânzare, se angajează să facă lucrări ori reparații ori să cumpere diferite bunuri. Aceștia vă pot înșela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră. Dacă din diferite motive ați primit în casă persoane necunoscute, nu le dați nicio posibilitate să afle unde păstrați banii sau alte valori și nu le lăsați fără supraveghere niciun moment. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: