Home / Social / Parteneriat între Episcopia Hușilor și o parohie din Marea Britanie: „Cutia de pantofi cu cadouri de Crăciun”, la Giurcani

Parteneriat între Episcopia Hușilor și o parohie din Marea Britanie: „Cutia de pantofi cu cadouri de Crăciun”, la Giurcani

În Parohia Giurcani, protopopiatul Huși, s-a derulat ieri proiectul filantropic „Cutia de pantofi cu cadouri de Crăciun pentru peste 100 de copilași din satele comunei Găgești. Proiectul este rezultatul parteneriatului creat de Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie între Episcopia Hușilor și Parohia Ortodoxă română „Sfânta Veronica” din Coventry, Marea Britanie, păstorită de părintele Cornel Grecu.

Fiecare cutie de cadouri conține câteva articole de îmbrăcăminte: căciuliță, mănuși, ciorapi de iarnă, o jucărie, rechizite pentru școală, obiecte de igienă personală: periuță și pastă de dinți, săpunel, prosopel de față, piepten, dulciuri și câte o felicitare de Nașterea Domnului – scrise de către copiii din Coventry.

Copiii au întâmpinat oaspeții cu un mic program de colinde tradiționale interpretate de corul parohial „Anastasia” dirijat de părintele paroh Paul Opaiț. Apoi Părintele Episcop Ignatie le-a vorbit copiilor despre importanța prezenței lor la slujbele Bisericii și împărtășirea cu Sfintele Taine. La sfârșit, fiecare copil a primit personal, din mâna Părintelui Episcop, darurile.

De asemenea tot în localitatea Giurcani, Ierarhul Hușilor a vizitat persoanele vârstnice de la Centrul Medico Social din localitate.

Săptămâna viitoare, același proiect, rezultat din parteneriatul dintre Episcopia Hușilor și Parohia Ortodoxă română „Sfânta Veronica” din Coventry, Marea Britanie, se va derula într-o altă comunitate defavorizată, în parohia Voinești, din protopopiatul Bârlad, fiind vizați tot un număr de 100 de copii.

Menționăm faptul că, tot în cursul săptămânii premergătoare Nașterii Domnului, prin contribuția Părintelui Episcop Ignatie, Sectorul misionar al Episcopiei Hușilor și parohiile ortodoxe din Londra și Leeds, Marea Britanie, vor derula mai multe proiecte filantropice în comunități defavorizate din mediul rural, fiind vizat un număr total de 300 de beneficiari. (Pr. Cosmin Gubernat)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: