Home / Administratie / Peste 1.000 de ”mascați” din toate zonele județului vor ocupa, duminică, Centru Civic Vaslui

Peste 1.000 de ”mascați” din toate zonele județului vor ocupa, duminică, Centru Civic Vaslui

Peste 1.000 de ”mascați” din toate zonele județului vor ocupa, la propriu, duminică, Centru Civic din Vaslui, în cadrul celei de-a 36-a ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă. Sub organizarea Centrului Creației Populare, precum și a Consiliului Județean și Primăriei Vaslui, manifestarea va începe la ora 10.00 și va reuni 30 de alaiuri, din care unul din afara județului.

Iubitorii de teatru popular din județ se vor putea bucura, la acest sfârșit de săptămână, de tradiționalul festival de datini și obiceiuri de iarnă. Ca și la edițiile anterioare, și în acest an va fi o prezență numeroasă de artiști, din toate zonele județului. Astfel, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCCT) Vaslui a reușit să adune peste 1.000 de jieni, haiduci, colindători și urători din 29 de localități, respectiv Vaslui, Muntenii de Sus, Berezeni, Todirești, Gîrceni, Vetrișoaia, Ivănești, Huși, Fîstîci (Cozmești), Rafaila, Puiești, Lipovăț, Chițoc, Dragomirești, Pribești (Codăești), Oșești, Rebricea, Băcești, Grivița, Pușcași, Solești, Roșiești, Poienești, Pogonești, Deleni, Moara Domnească (Văleni), Vulturești și Brodoc. De asemenea, vasluienii se vor putea bucura, din nou, și de prezența ”Alaiului de urși” de la Comănești.

Acest grup s-a bucurat de aprecierea tuturor celor prezenți, în special de cea a copiilor. De aceea, am considerat să repetăm starea de spirit de anul trecut”, ne-a declarat directorul CJPCCT Vaslui, Lucian Onciu.

Festivalul va începe la ora 10, cu parada formațiilor pe traseul Parcul Copou – Cinematograful Independența – strada Ștefan cel Mare – Piața Civică, și se va încheia, cel mai probabil, în jurul orei 19.00. Toți cei peste 1.000 de artiști amatori și profesioniști vor primi câte 50 de lei ca și onorariu de participare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: